Antena 3 CNN Actualitate Inedit Legenda „vrăjitoarei“ îngropate în Munţii Măcin. Pe locul unde a fost ucisă a apărut un izvor cu apă vindecătoare

Legenda „vrăjitoarei“ îngropate în Munţii Măcin. Pe locul unde a fost ucisă a apărut un izvor cu apă vindecătoare

Legenda „vrăjitoarei“ îngropate în Munţii Măcin. Pe locul unde a fost ucisă a apărut un izvor cu apă vindecătoare
Sursa foto: Foto:Adevărul Tulcea
21 Apr 2017   •   18:50

Judeţul Tulcea este tărâmul izvoarelor de leac, credincioşii mergând an de an la acestea, cu credinţa că apa are puteri tămăduitoare asupra trupului, dar mai ales asupra sufletului. Cea mai frumoasă legendă o are izvorul de la Măcin, scrie adevarul.ro.

Legenda spune că la Măcin, cu multă vreme în urmă, trăia un cioban bătrân şi bogat, pe care îl chema Stroe. Dumnezeu i-a dăruit o fată la bătrâneţe. Nu după mult timp, fata a rămas orfană. Ultimile cuvinte ale bătrânei către odorul ei scump au fost: „Să fii cuminte şi cu credinţă în Dumnezeu, singurul tău sprijin“. De la moartea mamei sale, fata a urmat cu sfinţenie povaţa mamei sale, încât cei din sat au poreclit-o «sfânta lui Stroe».    

Într-o vară secetoasă, frigurile secerau pe capete copiii satului. Oamenii cei păcătoşi începură să se gândească serios şi prin posturi şi rugăciuni să se roage lui Dumnezeu. Totul era fără rezultat. La un moment dat, un localnic a spus că de vină pentru nenorocirea care s-a abătut asupra satului este fiica lui Stroe. Toţi au strigat: „Da, fiica lui Stroe este cauza, ea este vrăjitoarea!“. 

Citește continuarea pe adevarul.ro.
 

×
Subiecte în articol: legenda
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close