Antena 3 CNN Actualitate Inedit Misterul unui submarin dispărut în război, rezolvat. Este cumplit ce s-a găsit în el

Misterul unui submarin dispărut în război, rezolvat. Este cumplit ce s-a găsit în el

Misterul unui submarin dispărut în război, rezolvat. Este cumplit ce s-a găsit în el
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
26 Mai 2016   •   13:34


Descoperire macabră făcută de un scafandru italian, dar care lămureşte una dintre enigmele celui de-al Doilea Război Mondial. Massimo Bondone pretinde că a găsit submarinul britanic HMS P311, care a dispărut în 1942, în largul coastei de nord-est a Sardiniei.

Scufundătorul spune că a localizat epava la 80 de metri adâncime, lângă insula Tavola şi a ştiut că este vorba despre celebrul submarin încă de când s-a apropiat de el. Mai mult, Bondone pretinde că cei 71 de membri ai echipajului sunt încă înăuntru şi că probabil au murit din cauza sufocării.

„Pare să se fi scufundat doar cu aerul din interior, ceea ce înseamnă că echipajul a murit din cauza lipsei de oxigen. M-am gândit imediat la destinul acelor oameni care şi-au găsit moartea acolo, jos. A fost o soartă împărtăşită de atât de mulţi oameni, de pe submarine, în special, care au luptat de ambele părţi în acel conflict”, a declarat Massimo Bondone pentru presa locală.

Submarinul P311 a dispărut între 30 decembrie 1942 şi 8 ianuarie 1943. Era pe drum spre La Maddalena, Sardinia, pentru a ataca două crucişătoare italiene, ca parte a Operaţiunii Principle. Se crede că a fost atins de mine. Nu s-a mai întors la bază. A fost singurul submarin din clasa T căruia nu i s-a dat vreodată un nume. Trebuia să fie botezat după faraonul egiptean Tutankamon, dar a fost pierdut înainte de a fi numit oficial.

 

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close