Antena 3 CNN Actualitate Inedit Mozaic extrem de prețios descoperit într-o biserică din Ardeal lasată în paragină. Presa internațională e stupefiată

Mozaic extrem de prețios descoperit într-o biserică din Ardeal lasată în paragină. Presa internațională e stupefiată

Mozaic extrem de prețios descoperit într-o biserică din Ardeal lasată în paragină. Presa internațională e stupefiată
Sursa foto: sursa foto: turismistoric.ro
09 Mar 2017   •   12:25

Ignorată de mai bine de 30 de ani, micuţa biserică din Jelna, Bistrița-Năsăud, unde a fost descoperită cea de-a patra copie a celebrului mozaic Navicella de Giotto, a atras atenţia jurnaliştilor de la Le Figaro, care numesc monumentul „bijuteria dintre buruieni”.

Este la un pas de a se dărâma, însă ascunde o adevărată comoară. Este povestea Bisericii Evanghelică de la Jelna, unde, de curând a fost descoperită cea de-a patra copie a celebrului mozaic Navicella semnat de Giotto.

Celebrul mozaic a fost realizat în jurul anului 1300, în Basilica San Pietro din Roma, şi are o dimensiune de 10 pe 14 metri. Aceasta înfăţişează episodul biblic petrecut în Marea Galileei, atunci când Iisus ar fi mers pe apă.

Doar trei alte copii, contemporane cu originalul, mai sunt cunoscute în lume. Cea de la Jelna, alături de cea de la Florenţa, sunt singurele care se apropie de original.

Continuarea, pe turismistoric.ro.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close