Antena 3 CNN Life Oameni OAMENI fără frontiere. "Le dăm sănătate celor care au nevoie. Sunt mândră de ceea ce fac"

OAMENI fără frontiere. "Le dăm sănătate celor care au nevoie. Sunt mândră de ceea ce fac"

OAMENI fără frontiere. "Le dăm sănătate celor care au nevoie. Sunt mândră de ceea ce fac"
Sursa foto: Foto: www.doctorswithoutborders.org
24 Oct 2012   •   10:46
Probabil cel mai înălţător sentiment pe care îl poate trăi cineva este acela de a avea puterea să salveze de la moarte un om. Să acorde ajutor necondiţionat unei persoane care are nevoie disperată de sprijin. Acest sentiment este trăit zi de zi de Medicii Fără Frontiere.

Unul dintre aceşti oameni este Sam Perkins. Doctorul se află în Congo, într-o zonă de conflict militar, unde le acordă asistenţă medicală gratuită localnicilor.

Sunt mândră de ceea ce fac. Nimic nu m-a putut pregăti pentru prima oară când am intrat într-un spital din Masisi, în cadrul programului Medici Fără Frontiere. Imediat am fost pusă faţă în faţă cu mai multe femei pe care trebuia să le ajut să nască. Într-un colţ, colegii mei se ocupau de un caz de urgenţă. În altă parte a aceleiaşi încăperi, un copil era resuscitat.

Am lucrat şi în Kenya şi Uganda, dar în Congo a fost diferit. Aici suntem singurii medici care acordă asistenţă medicală în această zonă de război. Ne-am confruntat chiar şi cu o situaţie în care am fost nevoiţi să ajutăm, deodată, 70 de femei în chinurile facerii care se luptau pentru viaţa lor.

Există percepţia potrivit căreia, în zonele de război, cei mai mulţi oameni mor ca rezultat direct al violenţelor. De fapt, cei mai mulţi mor pentru că nu au acces la asistenţă medicală. Cele mai numeroase victime sunt femeile şi copiii cu vârste sub 5 ani.

Procesul fizic al naşterii este acelaşi în toată lumea. Dar nu toate femeile beneficiază de asistenţă medicală şi medicamente. Cred cu tărie că nici un om nu ar trebui să-şi rişte viaţa doar pentru că s-a născut într-o parte „greşită” a lumii. De aceea, misiunea noastră este atât de importantă aici. Le dăm sănătate celor care au nevoie de ea”.

Mai multe imagini impresionante, în galeria foto de mai jos




 

×
Subiecte în articol: razboi Congo asistenta medicala
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close