Antena 3 CNN Life Oameni Preotul care își dedică viața săracilor. „Nu putem să alergăm doar pentru ciolan. Trebuie să judecăm mai puţin şi să ajutăm mai mult”

Preotul care își dedică viața săracilor. „Nu putem să alergăm doar pentru ciolan. Trebuie să judecăm mai puţin şi să ajutăm mai mult”

Preotul care își dedică viața săracilor. „Nu putem să alergăm doar pentru ciolan. Trebuie să judecăm mai puţin şi să ajutăm mai mult”
Sursa foto: Foto: Antena 3
31 Aug 2016   •   16:59

De opt ani, un preot din judeţul Vaslui încearcă să schimbe viaţa oamenilor din satul pe care îl păstoreşte. Preotul Vasilică Paraschiv Mihai are 37 de ani, iar din anul 2007 slujeşte la în satul Parpaniţa, o suburbie a oraşului Negreşti, care numără aproape 170 de case, multe dintre ele rămase nelocuite după exodul localnicilor în străinătate. Majoritatea localnicilor sunt oameni cu venituri modeste, persoane vârstnice sau familii cu mulţi copii, a căror principală ocupaţie este agricultura. Părintele Vasilică, aşa cum îi spun localnicii, încearcă să le ofere nu doar speranţă, ci şi o viaţă mai bună enoriaşilor, scrie adevarul.ro.

„Sunt şi oameni care nu ştiu să aprecieze atunci când primesc un ajutor. Mi s-a reproşat asta de multe ori. Au fost şi oameni care mi-au spus: «Ei fac copii şi noi le facem casă», dar de fiecare dată le spun tuturor că trebuie să judecăm mai puţin şi să ajutăm mai mult. Trebuie să-i scoatem pe oameni din mocirlă, nu poţi să stai impasibil când vezi în ce sărăcie se zbat. Trebuie să faci cumva să îi ajuţi şi material, dar şi spiritual, să încercăm să le aerisim mintea, să-i ajutăm să înveţe din greşeli şi să nu mai greşească. Faptul că bărbatul acesta îşi creşte copiii de unul singur nu te poate lăsa indiferent “, mărturiseşte preotul vasluian pentru adevarul.ro.

În cei opt de activitate, preotul a derulat peste 20 de proiecte, astfel că în curtea bisericii a ridicat, rând pe rând, un centru pentru copii, o bibliotecă, singura din sat, o sală de conferinţă, unde oferă meditaţii copiilor, un minimuzeu, un parc de joacă pentru copii.

 

×
Subiecte în articol: preot oameni
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close