Antena 3 CNN Life Oameni Secvenţial: România, mama răniţilor

Secvenţial: România, mama răniţilor

Secvenţial: România, mama răniţilor
18 Oct 2015   •   18:14

"Secvenţial" cu Adrian Ursu propune o incursiune în trecut. În ultima sută de ani România a fost gazdă pentru diverse comunităţi, pentru oameni care fugeau de război. Şi România a avut resurse pentru toţi.

Clara Flores a venit în România pe când avea doar 9 ani. Şi a ajuns să fie iubită şi aplaudată de români. 

"Mi-a fost foarte greu să îmi părăsesc ţara. A fost greu să mă adaptez. Sunt oameni din familie pe care eu nu-i cunosc deloc. Aveam două apartamente în acel bloc, le-am transformat într-un mic Chile" a povestit Clara Flores, care acum este un actor apreciat.

Georgeta Mircioiu şi-a cunoscut soţul, un refugiat nord-coreean, când acesta preda în România. Era profesor. Au plecat împreună în Coreea de Nord, acolo unde s-a născut fiica lor, Mi-Ran Fusman. Micuţa s-a îmbolnăvit şi au vrut împreună să o aducă în România. Partidul nu a acceptat plecarea din ţară a profesorului şi au plecat doar fetele. Apoi a început chinul. Scrisori oficiale, memorii, nicio veste despre soţul său prizonier în propria ţară. Nu mai era profesor, ci ajunsese să lucreze într-o mină de cărbune. De mai multe ori s-a auzit că a murit şi apoi veneau veştile care dezminţeau totul. Şi flacăra speranţei se aprindea din nou...


×
Subiecte în articol: Secvential Adrian Ursu România refugiati
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close