Antena 3 CNN Actualitate Inedit Povestea uimitoare a unui copil român care a ajuns cercetător la NASA

Povestea uimitoare a unui copil român care a ajuns cercetător la NASA

Povestea uimitoare a unui copil român care a ajuns cercetător la NASA
Sursa foto: foto: Pixabay.com
14 Mar 2018   •   12:05

Alexandru Chimba s-a născut într-o familie numeroasă, în perioada interbelică. Atunci când a venit războiul, Alexandru era elev la şcoala primară din Firijba, județul Vâlcea. 

La șacoală a găsit prima carte despre planete, o carte veche, cu sistemul solar. Războiul s-a terminat, iar copilul de 11 ani a fost trimis la Râmnicu Vâlcea, imediat după război. 

Alexandru a terminat primul şcoala gimnazială şi a fost ajutat de un profesor să ajungă la Bucureşti. Deja în clasa a X-a, Alexandru analiza teoriile despre meteoriţi sau galaxii.

Când era în anul doi la facultatea de matematică, Alexandru a dispărut. În primăvara anului 1990, în faţa Primăriei din Popeşti opreşte o maşină din care coboară un bărbat înalt, cu părul grizonat. În Firijba, nu mai era nimeni dintre ai lui. Mai trăia doar o soră care era pe la Piteşti.

Alexandru Chimba ajunsese la NASA, trăia în Maine. A fost printre cei care au pregătit programul Mars Pathfinder. Alexandru a mai venit în 2008 la Popeşti şi se spune că ar dori să realizeze un sat de vacanţă pe stil american, în Firijba, potrivit businessmagazin.ro.

×
Subiecte în articol: copil Valcea NASA cercetator
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close