Antena 3 CNN Actualitate Inedit Acest sat este atât de izolat, încât locuitorii au fost nevoiți să sape un tunel în stâncă pentru a ajunge la civilizație

Acest sat este atât de izolat, încât locuitorii au fost nevoiți să sape un tunel în stâncă pentru a ajunge la civilizație

Acest sat este atât de izolat, încât locuitorii au fost nevoiți să sape un tunel în stâncă pentru a ajunge la civilizație
Sursa foto: Foto: captura YouTube
01 Sep 2016   •   17:39

Un sat din China s-a transformat în atracție turistică după ce povestea spectaculoasă a comunității de aici a devenit virală pe Internet, scrie Daily Mail.

Satul Guoliang este situat pe o stâncă abruptă, la o altitudine de peste 1.700 de metri, pe muntele Taihang, din centrul Chinei.

Pentru că a readuce comunitatea de aici în contact cu lumea, între anii 1960 și 1972, 13 bărbați au săpat în stâncă, cu mâinile goale, un tunel lung de peste un kilometru și cu o înălțime de 4 metri, până la un drum din apropiere.

Până atunci, singura cale de acces în sat constă într-o alee aproape verticală, presărată cu trepte abrupte tăiate în stâncă.

Shen Mingxin, capul satului la acea vreme, a vândut capre şi plante aromatice pentru a cumpăra ciocane şi unelte de oţel, necesare muncii grele pentru realizarea tunelului.

Acum, comunitatea retrasă de aici numără puțin peste 80 de familii, însă se bucură de numeroși turiști veniți să-i afle povestea.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close