Antena 3 CNN Actualitate Inedit Primul scuter electric semi-automat, inventat în România

Primul scuter electric semi-automat, inventat în România

Primul scuter electric semi-automat, inventat în România
06 Aug 2016   •   10:51

Primul scuter semi-automat a fost inventat de un român, care şi-a pus în cap ca în maximum 5 ani să scoată pe piaţă scuterul complet automat.

Ce se va intampla cu motocicletele, cu scuterele, cu vehiculele pe 2 roti intr-o epoca a masinilor inteligente? Mihnea de Vries a încercat să răspundă la câteva întrebări timp de un an şi jumătate, din propriul garaj.

Aşa a apărut Scooterson! Primul scuter electric semi-automat, invenţie 100% românească.

Partea cea mai dificilă a fost găsirea unui producător de piese. După căutatări în toată lumea, seriozitatea şi calitatea muncii chinezilor au cântărit cel mai mult.

În 2013 scuterul era perfect funcţional, dar şi-a dorit mai mult, aşa că anul trecut a scos al doilea prototip. Între timp, lui Mihnea i s-a alăturat şi Cristian Munteanu, cel care avea să se ocupe de partea de business a proiectului.

Au reuşit să obţină validarea produsului din partea unui business angel care le-a dat 100.000 de dolari pe care i-au folosit la producţia prototipurilor şi pentru a-şi face conexiunile în lume. Acum trebuie să facă din nou rost de bani.

Scuterul se încarcă în 3 ore de la orice priză şi are o autonomie de 80 de kilometri. Nu este nevoie de permis pentru a fi condus, pentru că are acelaşi regim ca şi o bicicletă. Cu alte cuvinte nici nu trebuie înmatriculat. Fondatorii îşi doresc însă crearea un scuter electric complet autonom şi au mari şanse să îşi şi vadă visul împlinit.

×
Subiecte în articol: scuter Adrian Maniutiu
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close