Antena 3 CNN Actualitate Inedit Un bebeluș, eroul mamei sale încă din burtică. Medicii au fost de-a dreptul uimiți: „Este incredibil ce a putut face!”

Un bebeluș, eroul mamei sale încă din burtică. Medicii au fost de-a dreptul uimiți: „Este incredibil ce a putut face!”

Un bebeluș, eroul mamei sale încă din burtică. Medicii au fost de-a dreptul uimiți: „Este incredibil ce a putut face!”
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
07 Iul 2017   •   11:29

Un fetus și-a salvat propria viață și totodată pe cea a mamei sale care suferise o ruptură uterină, poziționându-se în uter într-o astfel de poziție încât a fost evitată o hemoragie cu potențial letal, a anunțat joi spitalul din Lille din nordul Franței care a descris cazul ca fiind unul ''excepțional''.
gravida insarcinata mama fetus

Pacienta, însărcinată în opt luni și jumătate, s-a prezentat la spital acuzând ''dureri severe'', a declarat pentru AFP Charles Garabedian, ginecolog obstetrician, care a raportat alături de colegii săi cazul clinic într-un articol din ''European journal of obstetrics, gynecology and reproductive biology''.

''Toate analizele sale erau normale: examenul clinic, ecografia copilului, înregistrarea bătăilor inimii bebelușului'', a afirmat medicul adăugând că pacienta suferise anterior o cezariană.

''Așa că am efectuat o ecografie și, astfel, s-a pus diagnosticul de ruptură uterină'', care poate antrena o hemoragie și moarte intrauterină a fătului'', a afirmat Garabedian.

Însă ''ceea ce este extraordinar este faptul că bebelușul și-a lipit spatele de zona rupturii'', fapt ce a permis ''colmatarea breșei și evitarea unei hemoragii și exteriorizarea cordonului'', a continuat medicul care nu a dezvăluit data la care a avut loc actul medical, pentru a proteja anonimatul pacientei.

''Imediat a fost efectuată o cezariană de urgență'', iar copilul și mama nu au suferit nicio complicație după naștere, a precizat el, potrivit sursei citate.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: bebelus
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close