Antena 3 CNN Actualitate Investiţie chineză într-un important club de fotbal din Marea Britanie

Investiţie chineză într-un important club de fotbal din Marea Britanie

 Investiţie chineză într-un important club de fotbal din Marea Britanie
02 Dec 2015   •   01:07

Un consorţiu de investitori chinezi a plătit 375 milioane de euro (400 milioane de dolari) pentru a prelua un pachet de 13% din acţiunile unui grup care deţine mai multe cluburi de fotbal printre care şi Manchester City, extinzând implicarea financiară chineză în sportul cu balonul rotund, potrivit Agerpres.

Consorţiul include firmele China Media Capital (CMC) Holdings şi CITIC Capital iar tranzacţia convenită evaluează grupul City Football Group, care deţine franciza Manchester City alături de alte active din domeniul fotbalului, la aproximativ trei miliarde de dolari. În conformitate cu acordul convenit, City Football Group va emite noi acţiuni pe lângă cele deţinute de compania de investiţii din Abu Dhabi a şeicului Mansour bin Zayed Al Nahyan.

City Football Group a informat într-un comunicat de presă că intenţionează să utilizeze fondurile strânse de pe urma emiterii de noi acţiuni pentru a se extinde în China şi alte pieţe internaţionale. CMC, fondată de magnatul chinez din domeniul media Li Ruigang, deţine drepturile de televizare pentru liga chineză de fotbal.

'Fotbalul este cel mai iubit, practicat şi urmărit sport din lume şi din China, iar creşterea exponenţială înregistrată de acest sport este unică. De acea am căutat partenerii adecvaţi cu care să ajungem la un acord care să ne permită să profităm de potenţialul incredibil care există în China, atât pentru CFG cât şi pentru fotbal' a declarat preşedintele City Football Group, Khaldoon Al Mubarak.

În conformitate cu strategia sa de expansiune internaţională, în prezent City Football Group deţine echipele New York City FC, Melbourne City FC şi o participaţie la clubul japonez Yokohama Marinos. Graţie investiţiilor făcute de şeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan la Manchester City începând din 2008, echipa a câştigat prima ligă engleză în 2012 şi 2014.

La începutul acestui an un alt miliardar chinez, Wang Jianlin, proprietarul conglomeratului de companii Wanda considerat unul dintre cei mai bogaţi oameni din China, a cumpărat 20% din acţiunile clubului de fotbal spaniol Atletico Madrid pentru 45 de milioane de euro,

×
Subiecte în articol: Manchester City
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close