Antena 3 CNN Actualitate Iohannis: SIE va avea șef interimar. Voi face o propunere Parlamentului după alegeri

Iohannis: SIE va avea șef interimar. Voi face o propunere Parlamentului după alegeri

Iohannis: SIE va avea șef interimar. Voi face o propunere Parlamentului după alegeri
Sursa foto: Foto: presidency.ro
de M.Z.    |    26 Sep 2016   •   18:21

Președintele Klaus Iohannis a spus, luni, după demisia lui MRU de la șefia SIE, că Serviciul de Informații Externe va fi condus în continuare de șeful interimar, generalul Silviu Predoiu, și va veni cu o propunere abia după alegeri.

Întrebat dacă are o nouă propunere pentru șefia SIE, președintele a spus că situația nu reclamă o intervenție urgentă și va veni cu propunerea pentru un nou al Serviciului, cel mai probabil, după alegeri.

”Cred că acest Parlament va fi foarte ocupat cu alegerile și sper să fie ocupat și cu candidași care nu au dosare penale. Așa că nu cred că le voi încărca agenda cu numirea unui nou director la SIE. Situația nu reclamă o intervenție foarte urgentă din partea Parlamentului. Probabil voi face o propunere noului Parlament după alegeri”, a declarat, luni, președintele Klaus Iohannis.

Totodată, președintele a ținut să precizeze că ”a lucrat foarte bine cu Mihai Răzvan Ungureanu”. ”Eu l-am propus la conducerea SIE”, a completat șeful statului.

Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat, luni, de la șefia Serviciului de Informații Externe. Informația a fost confirmată și de Administrația Prezidențială.

Încă nu este clar motivul demisiei lui Ungureanu din fruntea SIE.

SIE va fi condus interimar de generalul Silviu Predoiu. Predoiu este un general cu patru stele, care a mai îndeplinit funcția de director interimar al SIE în perioadele 20 iulie - 4 octombrie 2006 și 19 martie – 5 decembrie 2007.

Declarațiile președintelui Klaus Iohannis au fost comentate luni, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.

×
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close