Antena 3 CNN Actualitate JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018. Scandal la PyeongChang. Poliția a intervenit rapid

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018. Scandal la PyeongChang. Poliția a intervenit rapid

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018. Scandal la PyeongChang. Poliția a intervenit rapid
09 Feb 2018   •   19:03

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 PyeongChang Un bărbat a fost reţinut de serviciul de securitate al Jocurilor Olimpice de iarnă 2018, apoi expulzat după ce a perturbat vineri ceremonia de deschidere de pe stadionul olimpic din PyeongChang, au anunţat surse oficiale în Coreea de Sud. JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 PyeongChang. Google celebrează JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 PyeongChang cu un Doodle special.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 PyeongChang Potrivit poliţiei, nu a avut loc totuşi nicio arestare, în timp ce organizatorii sud-coreeni nu au putut decât să confirme incidentul pentru AFP, fără să furnizeze mai multe precizări.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 PyeongChang Bărbatul a apărut la spectacol după ce a intrat pe pistă cu delegaţia sportivă comună a celor două Corei reunite sub drapelul alb şi albastru al delegaţiei unificate, lăsând să se înţeleagă că gestul său ar fi avut motivaţii politice.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 PyeongChang El a alunecat pe gheaţă şi s-a oprit în dreptul a doi artişti participanţi la festivităţi, moment în care a fost imobilizat de membrii serviciului de securitate prezenţi la faţa locului.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 PyeongChang Vicepreşedintele american Mike Pence a evitat să participe vineri la un dineu organizat înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă, unde ar fi trebuit să stea la aceeaşi masă cu preşedintele sud-coreean Moon Jae-in şi cu şeful statului nord-coreean Kim Yong Nam, a anunţat Seulul, relatează AFP.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 PyeongChang Potrivit planului mesei arătat de către televiziune, Pence urma să stea direct faţă în faţă cu Kim Jong Nam la recepţia ce a avut loc la Pyeongchang. Dar, potrivit unui purtător de cuvânt al Casei Albastre (preşedinţia sud-coreeană), Pence a sosit mai târziu, ''i-a salutat pe cei care se aşezaseră deja la masa de onoare şi a plecat fără să ia loc la masă''.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 PyeongChang Purtătorul de cuvânt a declarat totuşi că Pence a informat Seulul dinainte că va lua masa împreună cu atleţii americani. El voia să plece imediat după fotografia de grup, dar preşedintele Moon l-a invitat ''să se întâlnească cu prietenii''. Prin urmare, vicepreşedintele american a trecut pentru scurt timp pe la recepţie, a explicat purtătorul de cuvânt.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 PyeongChang Pence nu a dat mâna cu Kim, a mai spus purtătorul de cuvânt, dar premierul japonez Shinzo Abe a schimbat câteva cuvinte cu şeful statului nord-coreean.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 PyeongChang Conform planului mesei difuzat cu câteva minute mai înainte de către televiziunea sud-coreeană, Pence ar fi trebuit să stea în stânga lui Moon, direct faţă în faţă cu Kim.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 PyeongChang Şeful statului nord-coreean, a cărui funcţie este în mare măsură onorifică, era aşezat între patronul CIO, Thomas Bach, şi secretarul general al ONU, Antonio Guterres

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close