Antena 3 CNN Actualitate JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018. Situație teribilă pentru Coreea de Nord la PyeongChang

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018. Situație teribilă pentru Coreea de Nord la PyeongChang

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018. Situație teribilă pentru Coreea de Nord la PyeongChang
21 Feb 2018   •   13:21

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Coreea de Nord va pleca de la Jocurile Olimpice de iarnă 2018 de la PyeongChang cu tolba goală, după ce a ratat ultima sa oportunitate la podium la short-track, relatează agenţia EFE. Google celebrează JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 cu un Goodle Doodle special. JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Jong Kwang-bom, ultimul dintre cei 22 sportivi nord-coreeni intraţi în competiţie, a participat marţi în proba de 500 m, din care a fost însă descalificat după ce a căzut şi a agăţat un patinator japonez. Coreea de Nord a încheiat fără niciun podium a 9-a sa participare la JO de iarnă.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Un număr de 22 sportivi nord-coreeni au făcut deplasarea la PyeongChang pentru a participa la ''Jocurile Păcii'', un moment istoric în dezgheţarea relaţiilor dintre cele două Corei, după ce în ultimele luni tensiunea din peninsulă atinsese cote alarmante.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Coreea a format o echipă unită în turneul feminin de hochei pe gheaţă, în care a înregistrat trei eşecuri şi a marcat un singur gol.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Cea mai bună comportare a nord-coreenilor a avut-o perechea Ryom Tae-ok/Kim Ju-sik, calificată prin merite proprii la JO 2018, unde s-a clasat pe locul 13 în finala probei de perechi la patinaj artistic.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Coreea de Nord a participat la nouă ediţii a olimpiadei de iarnă şi la zece ediţii a olimpiadelor de vară, începând cu JO 1964 de la Innsbruck, reuşind un bilanţ de 54 medalii (16-16-22) la sporturile de vară, dintre care 17 la haltere, şi 2 (0-1-1) la sporturile de iarnă.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Schioarea elveţiană Lara Gut, care a acuzat dureri la genunchiul stâng în timpul probei de coborâre, desfăşurată miercuri la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang, în cursul căreia a ratat o poartă, a renunţat să mai participe la concursul de combinată alpină, programat joi, a anunţat echipa Elveţiei, citată de AFP.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Lara Gut, medaliată cu bronz la coborâre în urmă cu patru ani, la Soci (Rusia), s-a accidentat la acelaşi genunchi în urmă cu un an, în timpul Campionatelor Mondiale de la St-Moritz (Elveţia).

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Vedeta echipei elveţiene a fost nevoită să pună capăt sezonului în urma acelei accidentări, însă a revenit în competiţie la începutul actualei ediţii a Cupei Mondiale.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Conform echipei sale, în timpul celei de-a doua sărituri din proba de coborâre, câştigată de italianca Sofia Goggia, elveţianca a suferit o leziune la articulaţia genunchiului stâng, care a făcut-o să rateze o poartă.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Comitetul olimpic elveţian a precizat, într-un comunicat, că accidentarea Larei Gut nu este una serioasă, însă sportiva are nevoie de o scurtă perioadă de recuperare, pentru a nu îşi compromite întregul sezon actual.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 Lara Gut se întoarce, astfel, acasă fără nicio medalie, deşi venise cu mari ambiţii la PyeongChang. Ea a fost eliminată la slalom uriaş, iar apoi a văzut cum îi scapă printre degete medalia de bronz la slalom super-uriaş, fiind devansată cu numai o sutime de secundă de Tina Weirather din Liechtenstein.

JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2018 "Este, desigur, o mare dezamăgire, deoarece coborârea olimpică are loc doar odată la patru ani, iar faptul că am schiat doar 30 de secunde este deranjant. Însă suntem sportivi. Într-o zi lumea se prăbuşeşte, pentru ca apoi totul să revină la normal", a spus Lara Gut, câştigătoarea marelui Glob de Cristal al Cupei Mondiale de schi alpin în 2016.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close