Antena 3 CNN Actualitate JOCURILE PARALIMPICE 2018. Povestea singurului sportiv român prezent la PyeongChang

JOCURILE PARALIMPICE 2018. Povestea singurului sportiv român prezent la PyeongChang

JOCURILE PARALIMPICE 2018. Povestea singurului sportiv român prezent la PyeongChang
10 Mar 2018   •   00:01

JOCURILE PARALIMPICE 2018 România va participa cu un singur sportiv, snowboarderul Mihăiţă Papară, la Jocurile Paralimpice care vor avea loc la PyeongChang (Coreea de Sud) în perioada 9-18 martie. Google celebrează JOCURILE PARALIMPICE 2018  cu un Google Doodle special. JOCURILE PARALIMPICE 2018

JOCURILE PARALIMPICE 2018 Mihăița Papară a vorbit într-un interviu pentru Noizz.ro despre cumplitul accident prin care a trecut.

JOCURILE PARALIMPICE 2018 "Ce pot să povestesc despre accident? Aproape totul... Aproape, pentru că mi-am pierdut cunoștința după ce am fost ridicat de pe asfalt și pus în ambulanță. Aproape totul, pentru că memoria funcționează după reguli mai puțin evidente, păstrează foarte vii momente, imagini și detalii, gusturi, sunete, în timp ce pe altele le lasă să dispară, ori le șterge intenționat, de multe ori ca să ne protejeze.

JOCURILE PARALIMPICE 2018 Știu culoarea mașinii pe care încercam să o depășesc, știu cum se simțea mirosul de cauciuc ars în timp ce frânam, miros ce l-am simțit după impact, știu culoarea țesuturilor cărnii, știu cât de cald și lipicios era și cum mirosea sângele pe care încercam să îl opresc strângând degetele în jurul coapsei. Dar nu mai țin minte chipul sau numele doamnei necunoscute care încercat să mă îngrijească pe marginea drumului, țin doar minte cât de grijuliu mă ștergea pe față.

JOCURILE PARALIMPICE 2018Nu mai țin minte chipul pacientului din patul din stânga mea, din salonul de reanimare. Nu mai țin minte nici chipurile asistenților medicali de la reanimare, doar vocile lor, pofta cu care râdeau, râsul lor sincer și molipsitor, care mi s-a transmis aproape imediat și care mi-a dat o speranță teribilă", a povestit Mihăița Papară.

JOCURILE PARALIMPICE 2018 Din delegaţia României, în afară de Mihăiţă Papară, mai fac parte şefa delegaţiei, Anca Cherecheş, antrenorul Dan Marcu, kineoterapeutul şi tehnician ortoped profesionist Adrian Pleş şi tehnicianul schi Angelo Bude.

JOCURILE PARALIMPICE 2018 Laura Văleanu, calificată la schi alpin, a avut un accident în luna ianuarie şi se află în recuperare, ea neputând lua parte la această ediţie a Jocurilor Paralimpice.

JOCURILE PARALIMPICE 2018 Papară va concura în două probe, la snowboardcross SB-LL1 pe 12 martie şi la banked slalom SB-LL1 pe 16 martie.

JOCURILE PARALIMPICE 2018 Comitetul de organizare a anunţat că acestea vor fi cele mai mari Jocuri Paralimpice de până acum, 570 de sportivi din 59 de ţări fiind înregistraţi în urmă cu câteva zile. La ediţia precedentă, de la Soci, au participat 547 de sportivi din 45 de ţări.

×
Subiecte în articol: Google Doodle Pyeongchang
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close