Antena 3 CNN Actualitate Judecătorul Cristi Danileţ a sesizat Parchetul General după dezvăluirile lui Dan Andronic

Judecătorul Cristi Danileţ a sesizat Parchetul General după dezvăluirile lui Dan Andronic

Judecătorul Cristi Danileţ a sesizat Parchetul General după dezvăluirile lui Dan Andronic
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    15 Mai 2017   •   23:26

Judecătorul Cristi Danileţ cere Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să facă cercetări după dezvăluirile făcute de jurnalistul Dan Andronic, magistratul susţinând că nu a sustras, copiat, stocat sau dezvăluit informaţii cuprinse în notele consultate din arhiva SIPA.

"În acest articol se menţionează despre sustragerea sau copierea unor documente aflate sub regimul informaţiilor clasificate, documente la care am avut acces şi eu în anul 2007 în virtutea funcţiei de consilier al ministrului justiţiei însărcinat cu investigarea arhivei SIPA pentru a stabili destinaţia documentelor depozitate în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Precizez că nu am sustras, copiat, stocat, dezvăluit informaţii cuprinse în notele consultate de mine din arhiva SIPA, nici în scris, nici oral sau sub orice altă formă", se arată în sesizarea către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Magistratul precizează că la sfârşitul anului 2005 ministrul a solicitat Guvernului să aprobe desfiinţarea DGPA, cee ce s-a întâmplat la începutul anului următor.

Jurnalistul Dan Andronic a dezvăluit luni, într-un articol publicat în Evenimentul Zilei, că arhiva SIPA ar fi fost copiată în timp ce era inventariată de o comisie desemnată de Monica Macovei, ministru al Justiţiei la acea dată

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close