Antena 3 CNN Actualitate Justiția din România, în dezbatere la Strasbourg. Nicolai: A decredibilizat Parlamentul European - un penibil desăvârșit

Justiția din România, în dezbatere la Strasbourg. Nicolai: A decredibilizat Parlamentul European - un penibil desăvârșit

Justiția din România, în dezbatere la Strasbourg. Nicolai: A decredibilizat Parlamentul European -  un penibil desăvârșit
15 Apr 2019   •   23:18

Europarlamentarul Norica Nicolai a declarat, luni, că dezbaterile de la Strasbourg privind justiția din România au fost provocate din rațiuni electorale și politice și au decredibilizat Parlamentul European.

Citește și: Dezbatere în Parlamentul European, pe tema statului de drept din România. ”E timpul să încetați cu standardele duble”

"Din punctul meu de vedere, au provocat din rațiuni electorale și politice această dezbatere - nu au participat nici Timmerman, nici Verhofstad, nici Weber. Asta înseamnă cât de mult sunt interesați ei de dezbatere și de statul de drept.

Este o marotă pe care o folosesc pe diferite interese. Am văzut un element de frustrare care m-a amuzat, pentru că toată lumea avea o problemă cu doamna Kovesi, statul de drept era ea în accepția multor vorbitori. A fost o campanie care a decredibilizat Parlamentul, de un penibil desăvârșit.

Era ca în filmul acela în care cineva era condamnat pentru că se gândea la ceva. Ei știau că România e posibil să adopte ceva, dar nu știau ce. E o chestiune foarte serioasă care merită discutată cumva mai amplu pentru că ea spune clar ce fel de lideri sunt, din păcate, și la Bruxelles", a spus Norica Nicolai.

"Au vrut să facă o dezbatere electorală și nu le-a ieșit pentru au auzit și lucruri pe care nu ar fi vrut să le audă: au auzit de protocoale secrete și nu ar fi vrut să audă de acest lucru și au mai auzit ceva - că românii nu vor dublu standard. De exemplu, în justiție înseamnă că ceea ce nu este permis într-o țară din UE, să nu fie permis nici în România, dar și invers.

Și i-am întrebat: 'Care este acel element concret care voi i-l imputați României?' Nu au fost în stare să spună", a afirmat, la rândul său, europarlamentarul Dan Nica.

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close