Antena 3 CNN Actualitate Justiție DNA cere arestarea deputaților Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu

DNA cere arestarea deputaților Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu

DNA cere arestarea deputaților Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu
27 Noi 2015   •   11:10
UPDATE - Procurorul general Tiberiu Nițu a trimis vineri ministrului Justiției cererea DNA privind sesizarea Camerei Deputaților pentru încuviințarea arestării preventive a deputaților Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu, urmăriți penal în dosarul despăgubirilor ANRP către omul de afaceri Mihai Rotaru.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, cere sesizarea președintelui Camerei Deputaților pentru încuviințarea arestării preventive a deputaților Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu, urmăriți penal în dosarul despăgubirilor ANRP către Mihai Rotaru, informează Agerpres.

Deputatul PNL Ioan Oltean a fost ridicat de la aeroport şi dus cu mandat la DNA, unde a fost audiat mai multe ore. Este a acuzat că ar fi primit mită 600.000 de euro de la omul de afaceri Mihai Rotaru, pentru a interveni pe lângă preşedinta ANRP, Crinuţa Dumitrean, pentru a-i fi aprobată o despăgubiri de aproape 109 milioane de lei, pentru un teren aflat în Piteşti. După mai multe ore de audieri, Ioan Oltean a ieşit liber din sediul DNA.

Relaţia dintre Ioan Oltean şi Crinuţa Dumitrean este una cunoscută. Datorită relaţiei de prietenie dintre cei doi, Oltean a fost cel mandat sa se ocupe şi de tranzacţiile cu terenuri pe care fosta şefă a ANRP le-a realizat şi care i-au adus beneficii şi politicianului. Ioan Oltean a recunoscut în emisiunea Exces de putere că mergea des în vizită în biroul fostei preşedinte a ANPR.

Procurorii spun că deputatul Ioan Oltean a folosit relaţia pe care o avea cu şefa ANRP pentru a influenţa acordarea unor despăgubiri, despre care anchetatorii afirmă că ar fi mult supraevaluate. Suma plătită în acest dosar de despăgubire pentru un teren reprezintă un sfert din totalul despăgubirilor civile plătite de ANRP în tot cursul anului 2011, se arată în comunicatul DNA. Ioan Oltean este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu.

×
Subiecte în articol: Ioan Oltean DNA
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close