Antena 3 CNN Actualitate Justiție Instanţa a decis: Patronii de la Colectiv, în arest la domiciliu. Tragedia, soldată cu 60 de morţi

Instanţa a decis: Patronii de la Colectiv, în arest la domiciliu. Tragedia, soldată cu 60 de morţi

Instanţa a decis: Patronii de la Colectiv, în arest la domiciliu. Tragedia, soldată cu 60 de morţi
27 Noi 2015   •   21:42

Judecătoria Sectorului 4 a respins vineri cererea procurorilor de la Parchetul General de prelungire a arestului preventiv pentru cei trei acționari și administratori ai clubului Colectiv - Paul Gancea, George Anastasescu și Costin Mincu, urmând ca aceștia să fie plasați în arest la domiciliu, informează Agerpres.

 
Decizia nu este definitivă, iar Parchetul poate face contestație.
 
În legătură cu cererea Parchetului General de prelungire a arestului la domiciliu pentru Daniela Niță, administrator și acționar majoritar al firmei Golden Ideas Fireworks Artists SRL, Cristian Niță, director al firmei, și pirotehnistul Viorel Zaharia, instanța a disjuns acest dosar și va discuta cererea pe 3 decembrie.
 
Paul Gancea, George Anastasescu și Costin Mincu au fost arestați preventiv pe 3 noiembrie, ei fiind acuzați de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă în dosarul incendiului de la clubul Colectiv.
 
Procurorii de la Parchetul General susțin că incendiul de la clubul Colectiv s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spațiul respectiv au încurajat și permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condițiile în care spațiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgență.
 
De asemenea, mai spun procurorii, focul a izbucnit şi pe marginea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condițiile amenajării interioare improprii unor astfel de activități, caracterizate prin existența unor materiale ușor inflamabile, montate cu încălcarea dispozițiilor legale și pentru evitarea costurilor suplimentare, cu consecința morții și vătămării corporale a mai multor persoane aflate în local.
 
În cadrul anchetei, procurorii au pus sechestru pe averea celor șase inculpați și a fost începută urmărirea penală față de SC Club Colectiv SRL, firma care administra clubul Colectiv, și Golden Ideas Fireworks Artists SRL, responsabilă cu efectele pirotehnice, pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă cu victime multiple.
 
Până în prezent, bilanțul deceselor în urma incendiului de la clubul Colectiv se ridică la 60 de persoane.

×
Subiecte în articol: Club Colectiv arest la domiciliu
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close