Antena 3 CNN Actualitate Justiție Fosta șefă DIICOT Alina Bica, audiată în dosarul ANRP

Fosta șefă DIICOT Alina Bica, audiată în dosarul ANRP

Fosta șefă DIICOT Alina Bica, audiată în dosarul ANRP
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Feb 2016   •   10:52
Alina Bica merge luni la Instanţa Supremă, pentru a fi audiată în dosarul ANRP. 
 
Fosta şefă DIICOT a declarat public că motivul pentru care a intrat în vizorul DNA este că în 2012 a deschis o anchetă la Transgaz, care îl viza pe Sergiu Lascu, nimeni altul decât fratele Laurei Codruţa Kovesi, şefa DNA. 
 
Mai mult, Alina Bica spune că a refuzat să asculte ordinele lui Florin Coldea, şeful operativ al SRI. 
 
Șefa DIICOT, ridicată de pe stradă de DNA

În 25 septembrie 2015, procurorii DNA i-au trimis în judecată, în stare de arest, pe fosta şefă a DIICOT Alina Bica şi pe fostul şef al ANAF Şerban Pop, pentru luare de mită şi, respectiv, complicitate la dare de mită pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar al omului de afaceri Horia Simu, acesta fiind şi el acuzat în cauză, pentru dare de mită.
 
Potrivit rechizitoriului, în 2014, Şerban Pop a primit de la Horia Simu aproximativ 230.000 de euro, cash şi sub forma a două contracte de consultanţă judiciară, pentru a interveni la conducerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în scopul soluţionării favorabile a unui dosar penal al omului de afaceri.
 
Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Alina Bica a înlocuit procurorul care instrumenta dosarul lui Horia Simu şi a făcut presiuni asupra magistratului care a preluat cauza pentru a da o soluţie de clasare în dosarul în care era urmărit penal Horia Simu. În final, în dosarul omului de afaceri, procurorul de caz a dispus o soluţie de clasare, DNA arătând că, potrivit probelor administrate în cauză, magistratul a acţionat fără vinovăţie.

×
Subiecte în articol: Alina Bica ANRP
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close