Antena 3 CNN Actualitate Justiție Antena 3, achitată în procesul RCS RDS – Antena Group. Adrian Ursu: Țintele au fost mereu Dan Voiculescu și Camelia Voiculescu

Antena 3, achitată în procesul RCS RDS – Antena Group. Adrian Ursu: Țintele au fost mereu Dan Voiculescu și Camelia Voiculescu

Antena 3, achitată în procesul RCS RDS – Antena Group. Adrian Ursu: Țintele au fost mereu Dan Voiculescu și Camelia Voiculescu
Sursa foto: Foto: VideoNews
12 Mai 2016   •   18:11

Primele sentinţe în dosarul Antena 1 - RCS&RDS. Antena 3 a fost achitată de toate acuzaţiile, la fel şi Intact Publishing, o altă companie din trustul Intact.

Directorul Antena 1, Sorin Alexandrescu, a fost condamnat la trei ani şi jumătate cu executare, în vreme ce Camelia Voiculescu a primit o sentinţă de doi ani cu suspendare.

Dan Voiculescu a fost condamnat la doi ani, pedeapsă care se va contopi cu cea din dosarul Telepatia.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 10 zile.

Citește și: Comunicat Intact Media Group, după sentința din dosarul Antena Group - RCS&RDS

Realizatorul emisiunii Secvențial, Adrian Ursu, a explicat că țintele acestui dosar au fost, încă de la bun început, Dan Voiculescu și Camelia Voiculescu.

“Cel mai tare era când spunea domnul procuror Papici, că a trebuit să se transfere acest dosar, pentru că un procuror nu înțelegea că sarea și piperea din dosar sunt Dan Voiculescu și Camelia Voiculescu. Iată, pare-se, a înțeles procurorul respectiv cum să facă dosarul. La apel, instanța care va judeca va fi mult mai atentă la elementele foarte, foarte clare din acest dosar. De exemplu, faptul că există acolo multe dovezi că cel care s-a declarat șantajat, de fapt ce făcea? Se cerea să fie șantajat. Deci sunt elemente clare, înregistrări, mesaje, care dovedesc că domnul Bendei, cred, era un agent provocator, era pus să ceară. Ceea ce este interzis prin Codul Penal. De asemenea, sunt sigur că expertizele acceptate ca probe în dosar vor fi confirmate la apel. Sunt elemente de prelucare a unor probe. Sunt înregistrări care sunt decupate și lipite, ca să dea senzația că sunt originale, ceea ce este foarte grav. Și asta este confirmatpă de oameni de specialitate și sunt sigur că instanța va citi cu mare atenție dosarul. Țintă a fost profesorul Dan Voiculescu, dovadă că și aici s-a dispus o pedeapsă. Scopul fiind să distrugă trustul și fondatorul trustului.”

În plus, Răzvan Savaliuc, senior editor luju.ro, a explicat că dosarul este cusut cu ață albă.

“La ce întâlnire de afaceri una din părți se duce cu tehnică de înregistrare pe tine? Deci e clar pentru ce te duci acolo. Să fim serioși, acest dosar a bătut la ochi și din momentul în care Antena 3 a fost inculpată. S-a dorit ca, prin tot scandalul, să se provoace o prăbușire a Antena 3 și să se atingă scopul cel mai mare, să nu mai existe o vice liberă, independentă în țara asta.”

×
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close