Antena 3 CNN Actualitate Justiție Avocatul Doru Boștină, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

Avocatul Doru Boștină, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

Avocatul Doru Boștină, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    24 Iun 2016   •   15:15

Curtea de Apel București a decis, vineri, condamnarea avocatului Doru Boștină la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală în formă continuată, potrivit agerpres.ro.

Decizia CAB nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Judecătorii CAB au schimbat încadrarea juridică a faptei comise de Doru Boştină şi l-au condamnat la trei ani închisoare pentru evaziune fiscală în formă continuată. 

Pedeapsa de trei ani a fost contopită cu altă pedeapsă de un an de zile, primită de Boştină în dosarul cu Gruia Stoica.

"Constată că infracţiunea din prezenta cauză este concurentă cu infracţiunea pentru care inculpatul a fost condamnat la pedeapsa de un an închisoare (...), pedeapsă a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere. Anulează suspendarea condiţionată a executării pedepsei de un an închisoare aplicată prin sentinţa penală sus-menţionată pe care o contopeşte (...) cu pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată în prezenta cauză, stabilind pedeapsa mai grea, de 3 ani închisoare şi 3 ani interzicerea unor drepturi", se arată în minuta deciziei. 

Instanţa a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de trei ani închisoare aplicată inculpatului Doru Boştină, pe durata unui termen de încercare de cinci ani. 

Avocatul va trebui ca, pe durata termenului de încercare, să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti, la datele fixate de acesta; să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţa sau locuinţa şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele de existenţă. 

Instanţa scade din pedeapsa închisorii durata reţinerii şi a arestării preventive, de la 14 mai 2015 la 20 mai 2015. 

CAB a mai decis condamnarea inculpatului Mihai Răducanu la pedeapsa de 3 ani închisoare sub supraveghere, cu un termen de încercare de 5 ani, pentru evaziune fiscală în formă continuată. 

Un alt inculpat din dosar, Ironim Ţentean, a fost condamnat la trei ani de închisoare sub supraveghere, cu un termen de încercare de 5 ani, pentru evaziune fiscală în formă continuată. 

Judecătorii CAB au mai stabilit condamnarea la trei ani de închisoare sub supraveghere, cu un termen de încercare de cinci ani, a inculpatului Mihai Alexandru Tudorică, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată. 

La aceeaşi pedeapsă a fost condamnat inculpatul Alexandru Cucu, respectiv trei ani de închisoare cu suspendare cu supraveghere, pentru complicitate la evaziune fiscală în forma continuată. 

"În baza art. 19 raportat la art. 397 din Codul de procedură penală, admite în parte acţiunea civilă formulată de Statul Român prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi obligă pe inculpatul Ţentean Ironim în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Condor Investment Group SRL şi cu inculpatul Cucu Alexandru, iar pe acesta din urmă în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Soft Touch SRL la plata către partea civilă a sumei de 1.329.360 lei (...) şi a obligaţiilor fiscale accesorii aferente acestui debit", se mai arată în decizie. 

De asemenea, instanţa constată că inculpaţii Doru Boştină, Mihai Tudorică şi Mihai Răducanu au acoperit integral prejudiciile cauzate statului. 

Decizia poate fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare.

×
Subiecte în articol: condamnare inchisoare cu suspendare
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close