x close

Fii alături de noi!

Becali, înghesuit de DNA pentru mărturie mincinoasă

de G.S.   •   09 Mar 2016   •   21:14

Omul de afaceri George Becali a ajuns, miercuri dimineață, la sediul DNA unde a fost audiat de procurori pentru mărturie mincinoasă, în dosarul afaceristului Gabriel Popoviciu, el având calitatea de suspect pentru mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului.

"Sunt chemat în legătură cu dosarul Puiu Popoviciu. Mărturie mincinoasă nu are cum să fie. Orice aș spune eu, infracțiunea de abuz în serviciu e pe acte. Orice aș declara, nu are relevanță pentru că nu am să știu eu ce știu procurorii. Nu mi-am schimbat nicio declarație. Tot adevărul este în acte", a spus George Becali la intrarea în sediul DNA.

La ieșirea din sediul DNA, Becali a afirmat că i-au fost aduse la cunoștință învinuirile și că de aici înainte se vor ocupa avocații de caz, precizând că merge ”Cu Dumnezeu înainte!”.

George Becali a fost audiat în legătură cu dosarul în care este judecat omul de afaceri Gabriel Popoviciu pentru complicitate la abuz în serviciu contra și dare de mită în legătură cu retrocedarea a două terenuri din zona Băneasa.

Subiectul a fost dezbătut în ediția de miercuri a emisiunii Subiectiv, realizată de Răzvan Dumitrescu.

Jurnalistul DC News, Bogdan Chirieac, a făcut o comparație între sistemele din România și Marea Britanie, Olanda și Germania.

“Becali și-a dat seama că poate erau niște bârfe. Pentru asta șase ani de pușcărie? Înțeleg că pedeapsa medie în Marea Britanie, pentru toate infracțiunile, inclusiv cele comise cu violențe, e undeva la zece luni pe an, în Olanda șapte luni, în Germania nouă luni pe an. În România, pe noul Cod Penal, pe o mită de 7.000 de euro, 22 de ani de închisoare. Deci ne ducem într-o zonă a absurdului. Las-o încolo...”

 

poza

Actualitate

Procurorii, dezinteresați să ancheteze cazul Condrea

Procurorii par dezinteresați să ancheteze cazul Condrea și accidentul rutier în urma căruia s-a spus că a murit patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, potrivit unor informații prezentate vineri, la emisiunea...

27 Mai 2016  •  20:39

poza

Show

Divorțează după 30 de ani de căsnicie. Cine e vedeta

Ozzy Osbourne şi Sharon s-ar fi despărţit din nou, după 33 de ani de căsnicie, iar de data aceasta motivele nu sunt dependenţa de alcool sau de droguri a starului rock. Surse apropiate vedetelor au declarat pentru...

27 Mai 2016  •  17:25

sati