Antena 3 CNN Actualitate Justiție Cine este călugărul-profesor prins în timp ce filma elevi care se dezbrăcau în sala de clasă

Cine este călugărul-profesor prins în timp ce filma elevi care se dezbrăcau în sala de clasă

Cine este călugărul-profesor prins în timp ce filma elevi care se dezbrăcau în sala de clasă
12 Oct 2018   •   14:44

Un nou scandal zguduie Arhiepiscopia Tomisului. Unul dintre arhidiaconii din preajma lui IPS Teodosie, călugăr la Catedrala Arhiepiscopală şi profesor de muzică de la Şcoala Generală nr. 39 „Nicolae Tonitza“ din Constanţa, este acuzat că a furat imagini cu elevi în timp ce aceştia se dezbrăcau în sala de clasă pregătindu-se pentru ora de Educaţie Fizică.

Profesorul Ciprian Savin (numele de călugăr este Calinic) este în acelaşi timp şi călugăr în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, având calitatea de arhidiacon.

Cum Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Constanţa are statut de mănăstire, după o pregătire de trei ani, timp în care a fost novice, pentru a vedea dacă se obişnuieşte cu viaţa monahală, IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, l-a tuns în monahism. Astfel, de aproximativ 10 ani, Ciprian Savin este călugăr la Constanţa, primind numele de Calinic. Alţi preoţi de la Catedrala Arhiepiscopală spun că IPS Teodosie l-a păstrat în preajma lui datorită harului său: cântă foarte frumos, mai ales muzică psaltică, dar se pricepe şi la cântarea bizantină, scrie Adevărul.

×
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close