Antena 3 CNN Actualitate Justiție Dana Gîrbovan, dezvăluire despre Ordonanța 6: Generalul Dumbravă nu a dormit trei nopți ca să găsească o soluție

Dana Gîrbovan, dezvăluire despre Ordonanța 6: Generalul Dumbravă nu a dormit trei nopți ca să găsească o soluție

Dana Gîrbovan, dezvăluire despre Ordonanța 6: Generalul Dumbravă nu a dormit trei nopți ca să găsească o soluție
23 Sep 2018   •   20:43

Dana Gîrbovan, președintele UNJR, a relatat un moment din 2016, de la o dezbatere care avea loc la ministerul Justiției despre Ordonanța 6, atunci când generalul Dumitru Dumbravă a spus că nu a dormit trei nopți să găseacă o soluție după decizia CCR care scoatea SRI din zona interceptărilor.

"Mă pregăteam să adresez o întrebare reprezentantului ministerului Justiției vis-a-vis de modalitatea în care a fost adoptată (n.r.: OUG 6/2016) și care au fost rațiunile pentru care SRI a fost făcut organ de cercetare penală specială. Înainte să apuc să pun întrebarea, domnul general Dumbravă explică și cuprins la un moment dat, probabil, de discurs, a spus că nu am dormit trei nopți să găsim o soluție după decizia Curții Constituționale. Atunci am spus: dacă spuneți că ați lucrat la ordonanță, vă întreb direct. S-a ridicat și a spus că nu au făcut ordonanța, ci au dat aviz. Părea neobișnuit și să ceară aviz de la SRI", a declarat Dana Gîrbovan, președinte UNJR, într-un interviu acordat lui Răzvan Dumitrescu.

Ordonanţa 6/2016 a transformat SRI în organ de urmărire penală specială, după decizia Curții Constituționale prin care serviciul secret nu mai putea să facă interceptări. Întrebat de implicarea SRI în punerea la punct a textului Ordonanței din 2016, care a stat la baza protocolului secret dintre SRI și Parchetul General, Claudiu Manda, șeful comisiei parlamentare de control spune că nu a avut cunoștință, dar acest lucru spune multe despre guvernarea Cioloș.

"Era obligația Parlamentului sau Guvernului, nu a SRI. Că s-a lucrat acolo și s-a trimis de guvern propunerea, îmi arată că guvernul Cioloș era condus de servicii, nu invers. Cred că ministerul justitiei si Parlamentul avea de reglementat în acest sens. Nu am avut niciun fel de date în acest sens", a declarat Claudiu Manda, la Antena 3.

Dumitru Dumbravă este cel care a declarat că instanţele de judecată sunt "câmp tactic" pentru SRI, şi că "în prezent ne menţinem interesul/atenţia până la soluţionarea definitivă a fiecărei cauze". In data de 28 august 2018, președintele Klaus Iohannis a semnat trecerea în rezervă a acestuia.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close