Antena 3 CNN Actualitate Justiție Doi primari, condamnați pentru luare de mită

Doi primari, condamnați pentru luare de mită

Doi primari, condamnați pentru luare de mită
09 Dec 2016   •   18:07

Doi primari şi un fost edil ai unor comune arădene au fost condamnaţi de Tribunalul Arad la pedepse între 2 ani şi 2 ani şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. 

Este vorba despre fostul primar al comunei Şicula, Aurel Radiţa, Traian Balint şi Teodor Avram, primari în exerciţiu ai comunelor Covăsînţ şi respectiv Almaş, reţinuţi de procurorii DNA în luna mai. 

Potrivit soluţiei date de Tribunalul Arad, Aurel Radiţa şi Traian Balint au fost condamnaţi la câte 2 ani închisoare pentru infracţiunea de luare de mită, iar inculpatul Teodor Avram, la 2 ani şi 6 luni închisoare pentru infracţiunea de luare de mită. 

"În baza art. 91 şi 92 Cod penal dispune suspendarea executării sub supraveghere a pedepselor aplicate primilor doi inculpaţi, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, în vreme ce pentru cel de al treilea inculpat dispune suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei aplicate, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani şi 6 luni", se arată în soluţia instanţei, dată joi. 

Tribunalul Arad a dispus ca, pe durata termenului de supraveghere, Radiţa, Balint şi Avram trebuie să se prezinte la Serviciul de probaţiune Arad, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea lor, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, să comunice schimbarea locului de muncă şi să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor lor de existenţă. 

Totodată, Tribunalul Arad a mai dispus ca cei trei să urmeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de probaţiune Arad sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. 

De asemenea, vor presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul unor Consilii locale. 

De la Teodor Avram, Tribunalul Arad a dispus confiscarea sumei de 4.000 de lei consemnată la CEC Bank, sucursala Timişoara. 

Hotărârea Tribunalului Arad nu este definitivă. Ea poate fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare. 

Potrivit procurorilor DNA, Aurel Radiţa, fostul primar al comunei Şicula, a pretins şi primit 2.500 de lei, Traian Balint, primarul comunei Covăsînţ a pretins 18.000 de lei, din care a primit 3.000 de lei, iar Teodor Avram, primarul comunei Almaş, a 
pretins 31.000 de lei, din care a primit 7.000 de lei. 

Toţi trei au pretins şi primit, în perioada 2014 - 2015, de la acelaşi om de afaceri, denunţător în cauză, diferite sume de bani, pentru 'buna derulare' a unor contracte pentru executarea de lucrări de infrastructură rutieră în cele trei localităţi. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Arad primari condamnati luare de mita
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close