Antena 3 CNN Actualitate Justiție Dublă măsură în justiția din România. Plângere penală împotriva Laurei Codruța Kovesi, respinsă de Parchetul General

Dublă măsură în justiția din România. Plângere penală împotriva Laurei Codruța Kovesi, respinsă de Parchetul General

Dublă măsură în justiția din România. Plângere penală împotriva Laurei Codruța Kovesi, respinsă de Parchetul General
19 Feb 2017   •   21:46

Florina Maior, soţia revoluţionarului Dorin Lazăr Maior, a trimis prin poştă o plângere penală împotriva Laurei Codruţa Kovesi, şefa DNA, însă a avut surpriza să primească scrisoarea înapoi.

Parchetul invocă nerespectarea legii în formularea plângerii, lipsind anumite „elemente”: codul numeric al denunţătorului, descrierea faptei şi indicarea mijloacelor de probă. E drept, în articolul de lege invocat de Parchet există această formulare. Dar cu o completare esențială: ”dacă sunt cunoscute”.

Plângerea formulată era una pentru abuz în serviciu în formă continuată.

”În plângere mi-am trecut adresa, numărul de telefon, adresa de email. Dacă voiau să mă găsească, o puteau face. Procurorul care a răspuns este cel care a anchetat cazul ”Elodia” și care a fost adus de către doamna Kovesi în subordinea sa. Vedem relații strânse de prietenie între o mână de procurori. Noi i-am făcut plângere pentru tergiversarea unor dosare” a spus Florina Maior.

”Domnule, dar au fost atâtea dosare deschise în baza unor anonime. Alea nici măcar semnate nu sunt, darămite să conțină CNP-ul” a subliniat europarlamentarul Mircea Diaconu.

Cazul a fost prezentat duminică, la Antena 3, la ”Ediție Specială”.

Să ne amintim acum de plângerea formulată împotriva unor membri ai Guvernului de către Mihai Polițeanu.

Mihai Poliţeanu, Elena Ghioc şi Răzvan Patachi, membri ai asociaţiei ”Iniţiativa România”, au depus un denunţ penal la DNA împotriva prim-ministrului Sorin Grindeanu și fostului ministru al Justiţiei Florin Iordache în care îi acuză de favorizarea făptuitorului şi de prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte Parlamentului sau preşedintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârşirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului.

Acest dosar deschis de şefa DNA Laura Codruţa Kovesi se bazează pe o plângere depusă de Mihai Poliţeanu în 24 ianuarie 2017, iar Ordonanţa 13 a fost emisă în 31 ianuarie 2017, fiind publicată în MO în 1 februarie 2017.

Nici acest denunț nu conține CNP-urile semnatarilor, însă asta nu a împiedicat DNA să îi cheme la audieri și să deschidă cu celeritate un dosar penal in rem.

 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close