Antena 3 CNN Actualitate Justiție Eduard Hellvig, Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea, audiaţi în dosarul „Black Cube”, în regim de VIP

Eduard Hellvig, Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea, audiaţi în dosarul „Black Cube”, în regim de VIP

Eduard Hellvig, Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea, audiaţi în dosarul „Black Cube”, în regim de VIP
14 Mar 2018   •   14:57

Directorul SRI, Eduard Hellvig, Laura Codruţa Kovesi, şef DNA şi fostul prim adjunct al SRI, Florian Coldea, au fost audiaţi, în ultimele două săptămâni, în dosarul Black Cube, informatia a fost confirmată de Serviciul Român de Informații.

„Domnul director al Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, a fost la data de 28 februarie la sediul DIICOT, pentru a da declaraţii în legatură cu dosarul Black Cube. În cadrul declaratiilor, domnul Eduard Hellvig, a reiterat faptul ca nu are nicio implicare in acest dosar si ca isi exprima totala disponibilitate pentru a sprijini orice institutie a statului roman in demersurile sale legale", a declarat Ovidiu Marincea, purtător de cuvânt al SRI.

Aceleaşi surse au declarat că Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, a fost audiată marţi, 13 martie la sediul DIICOT.

Fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, cercetat de DIICOT în dosarul Black Cube, susține că audierile VIP-urilor în acest dosar ascund o altă miză. Dragomir susține că șeful SRI, Eduard Hellvig, este audiat pentru a fi compromis, în timp ce Laura Codruța Kovesi și Florian Coldea au dat declarații care se bat cap în cap. 

„Cred că directorul SRI a fost audiat pentru a fi murdărit. Am spus încă din septembrie că se încearcă murdărirea și atragerea lui în tot acest dosar.

Domnul Coldea a fost audiat, că poate știe și el ceva în acest dosar Black Cube. Doamna Kovesi a fost audiată la solicitarea mea. Cred că domnul Coldea și doamna Kovesi au fost cam ocupați cu declarațiile, iar declarațiile celor doi se bat cap în cap.

Solicit DIICOT să trimită acest dosar în judecată, dacă nu mai au și alți oameni de audiat, pentru că în caz contrar tot acest dosar este doar o tentativă de murdărire a șefului SRI. Contradiția între cei doi se referea la domnul Pahonțu. Se bat cap în cap declarațiile celor doi cu privire la rolul jucat de SPP în acest caz. DIICOT caută un spectacol, se caută să se arunce praf în ochi cu acest dosar. Probabil că vom afla cine face aceste jocuri și cine are interese”, a declarat Daniel Dragomir, pentru Antena 3.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close