Antena 3 CNN Actualitate Justiție Explicațiile DNA Ploiești, după dezvăluirile făcute la Antena 3: „Am fost avertizaţi de persoane din anturajul familiei Cosma că vor urma atacuri în presă”

Explicațiile DNA Ploiești, după dezvăluirile făcute la Antena 3: „Am fost avertizaţi de persoane din anturajul familiei Cosma că vor urma atacuri în presă”

Explicațiile DNA Ploiești, după dezvăluirile făcute la Antena 3: „Am fost avertizaţi de persoane din anturajul familiei Cosma că vor urma atacuri în presă”
12 Feb 2018   •   14:51

Direcția Națională Anticorupție Ploiești a ținut o conferință de presă în care a vorbit despre dezvăluirile făcute, la Antena 3, de fostul deputat Vlad Cosma, care a făcut publice înregistrări în care apar şeful DNA Ploieşti, Lucian Onea şi fostul procuror, Mircea Negulescu. 

Anchetatorii au făcut uz de toate tertipurile posibile pentru a-l inculpa pe fostul premier Victor Ponta, fără să ţină seama de lipsa totală de legalitate a modului în care erau fabricate dosarele. Totul cu girul şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

„În legătură cu afirmaţiile făcute de inculpatul Vlad Cosma, ieri, şi cu discuţiile care au apărut în mass media. În toate cauzele pe care le instrumentăm la nivelul DNA Ploieşti am respectat întotdeauna legea şi o să o respectăm în continuare. Nu au existat niciodată metode ilegale de investigare şi nici înţelegeri ilicite sau neloiale cu inculpaţii. Niciodată nu au fost falsificate probe în dosare. Sunt susţineri pe care le fac inculpaţii în dosarele în care sunt cercetaţi", a spus Lucian Onea.

Acesta a arătat că, la nivelul instituţiei, au fost derulate mai multe controale ale CSM şi ale Inspecţiei Judiciare, în urma cărora s-a constatat că la această structură a fost respectată legea de fiecare dată.

„Nu am falsificat nicio probă. Există situaţii în care, în condiţiile prevăzute de lege, se impune protejarea identităţii anumitor persoane şi protejarea demersurilor acestora în sprijinul aflării adevărului. Din când în când, procurorul verifică dacă aceste temeiuri se menţin sau nu şi poate să dispună ridicarea măsurilor. La DNA Ploieşti nu există vreo situaţie deosebită în care probele să fi fost constatate ca fiind nelegal sau neloial administrate", a mai spus Lucian Onea.

„Am fost avertizaţi de persoane din anturajul familiei Cosma că vor urma atacuri în presă, dar noi nu am cedat presiunilor şi nici nu vom ceda. Tot ceea ce s-a prezentat la televizor este o variantă personală făcută de Vlad Cosma care speră ca până la următorul termen să influenţeze organele judiciare.Indiferent de intimidări sau de şantaj nu o să cedăm presiunilor, nici eu şi nici colegii mei. Vom lucra în acelaşi mod şi vom fi din ce în ce mai mobilizaţi. La DNA Ploieşti procurorii sunt independenţi. Nimeni, nici doamna Koveşi, nu intervine în activitatea lor. Niciodată nu m-am întâlnit cu Vlad Cosma în afara instituţiei şi nu am vorbit cu el pe telefon”, a mai declarat Lucian Onea. 

Procurorul şef al DNA Ploieşti a spus că în acest moment este deschis un dosar penal în care DNA-Structura Centrală investighează acest şantaj realizat prin intermediul acestor înregistrări. Lucian Onea a mai spus că niciodată nu au existat presiuni asupra familiei Cosma făcute de DNA Ploieşti. „Aceste lucruri, pe mine şi pe colegii mei, nu ne demobilizează”, a conchis procurorul-şef.
 

×
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close