x close

Fii alături de noi!

Fostul preşedinte ANRE, Olosz Gergely, condamnat la trei ani de închisoare

de 03 Mar 2016   •   18:20
Fostul preşedinte ANRE, Olosz Gergely, condamnat la trei ani de închisoare 16
Foto: Agerpres
Fostul preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), Olosz Gergely, a fost condamnat, joi, de Curtea de Apel Bucureşti, la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă în formă continuată, informează mediafax.ro.
 
Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.
 
"Condamnă pe inculpatul Olosz Gergely la o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată (două acte materiale). (...) Dispune confiscarea de la inculpatul Olosz Gergely a sumelor de 384.000 euro şi de 400.000 lei. Menţine sechestrul asigurător dispus prin ordonanţele din 18.03.2011 şi din 01.04.2011 şi puse în executare prin procesul verbal din 05.04.2011, în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Olosz Gergely, până la concurenţa sumei de 384.000 euro (în lei la cursul BNR din data plăţii) plus suma de 400.000 lei", au stabilit judecătorii.
 
Alături de Gergely a fost condamnat, la un an şi patru luni de închisoare cu executare, finul fostului judecător al Curţii Constituţionale, Ion Bîrcină, iar ceilalţi trei inculpaţi din dosar, Costin Iliescu, Cătălin Stan şi Ovidiu Ionel Badea, au primit închisoare cu suspendare.
 
Procurorii DNA i-au trimis pe cei cinci inculpaţi în judecată în octombrie 2012.

În rechizitoriul întocmit s-a precizat că, în perioada mai 2010 - februarie 2011, inculpaţii Bîrcină Ion, Iliescu Costin, Stan Cătălin şi Badea Ovidiu Ionel s-au asociat cu scopul de a cumpăra influenţa inculpatului Olosz Gergely, în vederea obţinerii de contracte oneroase pentru firmele a căror activitate o coordonau prin asociere. 
 
În schimbul banilor, Olosz Gergely ar fi lăsat să se creadă că are influenţă pe lângă o persoană cu funcţie de conducere din cadrul CEZ România SA.
 
poza

Actualitate

Un copil, găsit mort într-un centru de plasement

E anchetă într-un centru de plasament din Braşov după ce unul dintre copiii internaţi acolo a fost găsit mort în patul în care dormea. Băiatul de 13 ani s-a născut cu grave probleme de sănătate. Chiar şi aşa, mama lui nu se poate împăca la gândul că fiul ei s-a stins subit şi aşteaptă explicaţii

30 Iun 2016  •  16:25

În Premieră. Vise în eprubetă

În Premieră. Vise în eprubetă

România stă foarte prost la capitolul natalitate, iar populaţia este în scădere, dar statul nu este foarte preocupat de viitoarele generaţii. Medicii estimează că infertilitatea, o problemă care...

poza

Show

Cum arata Daniela Crudu in costum de baie! 

Daniela Crudu are un fizic de invidiat si nu se rusineaza deloc sa il arate si fanilor sai. Bruneta s-a pozat in costum de baie in timpul unor tratamente corporale si astfel toti admiratorii au ramas impresionati de...

30 Iun 2016  •  15:16

sati