Antena 3 CNN Actualitate Justiție Iohannis sesizează CCR cu privire la legea care introduce regimul de detenție la domiciliu

Iohannis sesizează CCR cu privire la legea care introduce regimul de detenție la domiciliu

Iohannis sesizează CCR cu privire la legea care introduce regimul de detenție la domiciliu
04 Iul 2018   •   17:39

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis miercuri Curţii Constituţionale a României o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, informează Administraţia Prezidenţială. 

"În opinia noastră, prin modul în care a fost adoptată, legea menţionată încalcă principiul bicameralismului prevăzut de art. 61 alin. (2) şi de art. 75 din Constituţie, astfel cum a fost acesta dezvoltat prin jurisprudenţa Curţii Constituţionale. De asemenea, prin conţinutul normativ, Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal încalcă dispoziţiile art. 1 alin. (5), ale art. 21 alin. (1) şi (2) şi ale art. 24 alin. (2) din Constituţie, precum şi convenţiile internaţionale la care România este parte", arată şeful statului în sesizarea transmisă preşedintelui CCR, Valer Dorneanu. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Iohannis sesizare CCR lege regim Klaus Iohannis
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close