x close

Fii alături de noi!

Magistrat de la Judecătoria Târgu Mureş, sancţionat disciplinar

de 30 Mar 2016   •   15:45
Magistrat de la Judecătoria Târgu Mureş, sancţionat disciplinar 16
Foto: Agerpres

Un magistrat de la Judecătoria Târgu Mureş a fost sancţionat disciplinar de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), pentru întârzieri în soluţionarea cauzelor, scrie Agerpres.

”Secţia pentru judecători în materie disciplinară (...) a admis în parte acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Dumitrescu Dumitru Paul, judecător în cadrul Judecătoriei Târgu Mureş. Secţia a aplicat domnului judecător sancţiunea disciplinară constând în 'avertisment', pentru săvârşirea abaterii disciplinare (...) constând în nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile”, se precizează într-un comunicat al CSM transmis miercuri.

Conform aceleiaşi surse, Inspecţia Judiciară a reţinut că judecătorul a depăşit cu până la 220 de zile termenul legal de redactare a unor hotărâri penale şi a amânat în mod repetat pronunţarea, urmată de repunerea cauzelor pe rol.

Hotărârea Secţiei pentru judecători în materie disciplinară va fi redactată şi publicată pe site-ul CSM în termen de 20 de zile de la pronunţare, putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

poza

Actualitate

Accident frontal pe Valea Oltului. Traficul a fost oprit

O persoană a murit şi alta este grav rănită în urma unui accident rutier produs, miercuri dimineaţă, pe Valea Oltului, în localitatea Robeşti, traficul rutier fiind blocat în zonă, potrivit...

24 Aug 2016  •  09:17

poza

Show

Ruby a pozat goală. Ce i-a enervat pe fani

Ruby s-a pozat goală și a făcut totul public pe contul de socializare, spre încântarea fanilor care au fost surprinși de îndrăzneala artistei. Interpreta și-a făcut un selfie imediat ce a ieșit...

22 Aug 2016  •  14:37

sati