x close

Fii alături de noi!

Magistrat de la Judecătoria Târgu Mureş, sancţionat disciplinar

de 30 Mar 2016   •   15:45
Magistrat de la Judecătoria Târgu Mureş, sancţionat disciplinar 16
Foto: Agerpres

Un magistrat de la Judecătoria Târgu Mureş a fost sancţionat disciplinar de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), pentru întârzieri în soluţionarea cauzelor, scrie Agerpres.

”Secţia pentru judecători în materie disciplinară (...) a admis în parte acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Dumitrescu Dumitru Paul, judecător în cadrul Judecătoriei Târgu Mureş. Secţia a aplicat domnului judecător sancţiunea disciplinară constând în 'avertisment', pentru săvârşirea abaterii disciplinare (...) constând în nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile”, se precizează într-un comunicat al CSM transmis miercuri.

Conform aceleiaşi surse, Inspecţia Judiciară a reţinut că judecătorul a depăşit cu până la 220 de zile termenul legal de redactare a unor hotărâri penale şi a amânat în mod repetat pronunţarea, urmată de repunerea cauzelor pe rol.

Hotărârea Secţiei pentru judecători în materie disciplinară va fi redactată şi publicată pe site-ul CSM în termen de 20 de zile de la pronunţare, putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

poza

Actualitate

Dezbatere publică de doar câteva ore pe ordonanța privind cărţile scrise în penitenciar

Proiectul de ordonanță de urgență al Ministerului Justiției, care prevede scăderea a 20 de zile din pedeapsa deținuților care scriu cărți, nici bine nu a intrat în dezbatere publică că deja s-a...

28 Iun 2016  •  01:20

În Premieră. Vise în eprubetă

În Premieră. Vise în eprubetă

România stă foarte prost la capitolul natalitate, iar populaţia este în scădere, dar statul nu este foarte preocupat de viitoarele generaţii. Medicii estimează că infertilitatea, o problemă care...

poza

Show

Dietă record! Ozana Barabancea vrea să slăbească 50 de kilograme

Dorinică să fie din nou în formă, după ce a ratat acest lucru la prima încercare, Ozana Barabancea este decisă să scape cât mai repede de 50 de kilograme.

27 Iun 2016  •  23:08

sati