Antena 3 CNN Actualitate Justiție Mihai Tudose: E o cale lungă până la noile legi ale Justiției

Mihai Tudose: E o cale lungă până la noile legi ale Justiției

Mihai Tudose: E o cale lungă până la noile legi ale Justiției
24 Aug 2017   •   22:53

Premierul Mihai Tudose a vorbit despre noile legi ale Justiției propuse de ministrul Tudorel Toader, într-un interviu acordat în exclusivitate lui Mihai Gâdea.

Întrebat dacă este în momentul de față un atac la statul de drept propunerea pe care o face ministrul Justiției, premierul spune că nu poate fi vorba despre un astfel de lucru.

„Propunerile unui singur om nu pot fi niciodată un atac la nimic. Domnul Tudorel Toader a ieşit într-o conferinţă şi a prezentat ceea ce a reieşit din punctul de vedere al domniei sale din consultările cu cei implicaţi. De aici până la a vorbi despre legile justiţiei e o cale lungă, fiindcă acel pachet propus va trebui să primească nişte avize, de la CSM, de exemplu. Practic, a început de-abia acum dezbaterea publică efectiv, iar când aceste lucruri se vor încheia, vor veni cu ele în Guvern. Acolo vom lua o decizie în funcţie de poziţia publică exprimată de către români, de (...) tipul de avize de la cei care trebuie să dea avizele. Până atunci mai e”, a precizat premierul.

Mai mult, Florin Iordache este de părere că cele trei legi ale Justiției trebuie modificate, dar actualul ministru doar a anunțat un set de principii, fără să fie prezentate exact aceste modificări. 

„Domnul Toader a anunțat un set de principii, plecând de la necesitatea modificării celor trei legi. În luna ianuarie, eu când am ajuns la Ministerul justiției, am găsit un set de modificări pe care vechiul CSM le propunea. La prima ședință de construire a noului CSM, mi s-a solicitat ca actualul CSM să abă un unct de vedere pe aceste modificări. Și acum suntem în următoarea situație: suntem de acord că trebuie să modifice aceste legi, domnul ministru a anunțat acest set de principii, dar întâi ar trrebui să vedem cum arată aceste modificări”, a precizat Florin Iordache.

×
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close