Antena 3 CNN Actualitate Justiție Ministrul Justiţiei se mai gândeşte dacă o mai ţine pe Kovesi la DNA

Ministrul Justiţiei se mai gândeşte dacă o mai ţine pe Kovesi la DNA

Ministrul Justiţiei se mai gândeşte dacă o mai ţine pe Kovesi la DNA
22 Dec 2015   •   17:58
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, trage un semnal de alarmă şi spune, într-un interviu la România liberă, că se mai gândeşte dacă îi mai acordă Laurei Codruţa Kovesi un mandat  la şefia DNA.

Astfel, întrebată dacă ia în calcul o prelungire a mandatelor pentru şeful DNA şi Procurorul General, ministrul Justiţiei a răspuns: 
 
"Ar fi neserios din partea mea să mă lansez în speculaţii cu privire la prelungirea sau nu a unor mandate. Sigur, ca principiu, am spus că legea dă posibilitatea reînvestirii unei persoane, însă iarăşi cred că societatea românească este, la acest moment, destul de antagonică şi cred că o procedură - vorbesc ca principiu - de reînvestire a unei persoane care a făcut dovada unei bune administrări, dovada de integritate şi profesionalism, ar expune acea persoană criticii unei părţi din societate. Eu înţeleg din motive de transparenţă să fac publice criteriile de profesionalism, integritate, performanţă, astfel încât să fiu împăcată cu propunerile pe care le pun pe masa CSM-ului şi, finalmente, pe masa preşedintelui. Nu voi face o procedură complicată, pentru că la aceste funcţii de conducere în parchete nu vorbim de concursuri. Am obligaţia morală, şi am să fac asta, să merg personal în ţară, la curţile de apel şi la parchetele de pe lângă curtea de apel să-i încurajez pe cei integri şi foarte buni să-şi depună candidatura", a spus ministrul Prună.

Declaraţia ministrului a fost prezentată marţi, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close