Antena 3 CNN Actualitate Justiție Ministrul Justiției Tudorel Toader, despre nemulțumirile lui Liviu Dragnea privind modificarea Codului penal: „Am dat forma finală și este pe siteul Ministerului”

Ministrul Justiției Tudorel Toader, despre nemulțumirile lui Liviu Dragnea privind modificarea Codului penal: „Am dat forma finală și este pe siteul Ministerului”

Ministrul Justiției Tudorel Toader, despre nemulțumirile lui Liviu Dragnea privind modificarea Codului penal: „Am dat forma finală și este pe siteul Ministerului”
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Apr 2017   •   23:08

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a răspuns acuzațiilor lui Liviu Dragnea care a susținut la Antena 3 că este nemulţumit de cum a gestionat Tudorel Toader problema legii privind modificarea Codurilor penale, şi nu poate spune că este "foarte mulţumit" că l-a susţinut ca ministru, adăugând că sunt şi alţi membri ai Cabinetului faţă de care are rezerve.

„Proiectul de lege pentru modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală în acord cu CCR a fost elaborat la Ministerului Justiției, a fost trimis către Consiliului Superior al Magistraturii, am așteptat, ne-au trimis sugestiile, pe unele le-am luat în considerare pe alte nu, am dat forma finală și e pe siteul Ministerului Justiției. Avem două dezbateri publice cu societatea civilă și asociația judecătorilor, procurorilor. Și DNA și DIICOT și Parchetul General ne-au trimis propuneri și observații și sugestii. Nu le-am luat în considerare pentru că vizau alte soluții și alte modificări decât cele care izvorau din obligația stabilită de CCR prin decizii. (...) Cu privire la prag. Știu în linii mari ce s-a afirmat de către doamna judecător, dar uitându-ne la proiectul de lege și obligația care este înscrisă în programul de guvernare de modificarea codului penal în acord cu deciziile Curții Constitutionale. Decizia referitoare la abuzul în serviciu prevede în dispozitiv se înlocuiește sintagma „îndeplinirea defectuoasă” cu încălcarea unei obligații din lege”, a declarat ministrul Tudorel Toader la Antena 3, în emisiunea Ediție Specială.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close