Antena 3 CNN Actualitate Justiție Procesul Gala Bute, la final. Elena Udrea: "Sentimentul meu este unul pozitiv"

Procesul Gala Bute, la final. Elena Udrea: "Sentimentul meu este unul pozitiv"

Procesul Gala Bute, la final. Elena Udrea: "Sentimentul meu este unul pozitiv"
01 Mar 2017   •   19:40

Mai mulți dintre martorii audiați în dosarul Gala Bute au plecat de la sediul ICCJ fără să facă alte comentarii. Tudor Breazu, Ana Maria Topoliceanu și Rudel Obreja au părăsit primii sediul ICCJ.

Ședința a durat mai bine de zece ore.

Elena Udrea a recunoscut presei, la ieșirea de la ședință, că are un "sentiment pozitiv".

"Procurorii au cerut, trebuie să mai aibă și grijă ce probe aduc. Mie mi-au trebuit doi ani să văd că la ultima faptă nici măcar nu mai eram când s-a întâmplat. Am constatat că la acea vreme nu mai eram ministru. Era vorba chiar de două săptămâni. Nu poți să fii atât de disperat să acuzi un om ca să omiți astfel de detalii. Sentimentul meu este unul pozitiv. Eu nu am ezitat nimic timp de doi ani de zile. Am susținut mereu aceleași lucruri. Cei care au mințit și-au schimbat de 100 de ori declarațiile. Acuzațiile care mi se aduc au fost demontate de alte acuzații. M-am bucurat că este un complet format din femei, pentru că am constatat că femeile sunt mai curajoase, sigur, cu excepții. Mi-aș dori, chiar și așa, în condițiile în care au săvârșit aceste fapte, să primească o pedeapsă cât mai mică, dacă se poate chiar fără să ajungă la închisoare. I-am iertat de mult. Pot să înțeleg slăbiciunile unor oameni. Unul toarnă că are copii, altul că îi e frică de închisoare, dar noi ăștia care nu avem copii și avem și onoare, ce să facem? Să ne asumăm toate acuzațiile mincinoase?"

Întrebată cine ar fi avut interes să o scoată din “joc”, Elena Udrea a arătat spre șefa DNA, Laura Codruța Kovesi și fostul număr doi din SRI, Florian Coldea.  

"Uitați-vă cine. Cei care folosesc instrumentul acesta al acuzării pentru își elimina adversari politic. Simplu, doamna Kovesi și domnul Coldea. A pornit acest dosar la două zile după ce am făcut denunțul. Nu este adevărat că a început înainte. Eu am făcut denunțul vineri iar cererile de arestare preventivă au început să curgă împotriva mea marți. La cinci zile după. Probabil că interesul de a scoate anumiți oameni politici din joc este acela de a înlătura oameni care știau lucruri despre ei. Pe de altă parte, de a îi înlătura pe toți cei care nu ar fi ascultat de ordinele lor. Și de a îi înlocui cu oameni politici slabi, marionete", a explicat Udrea.

----------------------------

În timp ce procurorii DNA cer maximum de pedeapsă în dosarul Gala Bute, ceea ce ar putea însemna pentru fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului 21 de ani de închisoare, Elena Udrea cere achitarea. În apărarea sa, aceasta susţine că nu există nicio probă împotriva ei.

Procurorul de şedinţă a cerut pedepse cu executare spre maxim şi în limitele prevăzute de lege pentru Elena Udrea, Ion Ariton, Rudel Obreja, Tudor Breazu şi Ştefan Lungu.

În schimb, pentru Gheorghe Nastasia, Ana Maria Topoliceanu şi Marius Botoroagă procurorii au cerut pedepse cu executare dar reduse cu o treime, după ce aceştia şi-au recunoscut vinovăţia.

În orice caz, decizia instanţei nu va fi definitivă şi va putea fi contestată de inculpaţi şi procurori.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close