Antena 3 CNN Actualitate Justiție Q&A: Doctorul Yassin, otrăvit în închisoare? Dezvăluiri în exclusivitate făcute de avocatul Tonel Pop

Q&A: Doctorul Yassin, otrăvit în închisoare? Dezvăluiri în exclusivitate făcute de avocatul Tonel Pop

Q&A: Doctorul Yassin, otrăvit în închisoare? Dezvăluiri în exclusivitate făcute de avocatul Tonel Pop
15 Aug 2015   •   22:45

"Credem că doctorul Yassin a fost otrăvit" a afirmat la Q&A Tonel Pop, avocatul doctorului.

"Nu avem un certificat medical, nimeni nu poate spune cu certitudine. În traducerea care a uitat, sunt două minute, înaintea desfăşurării evenimentelor, când se întâlnesc cei doi fii ai lui Hayssam. Fadel orchestra întreaga operaţiune, deşi niciun serviciu nu era sesizat. Dându-mi seama că Fadel nu este trimisul doctorului Yassin, ci cel care orchestrează operaţiunea în care pomeneşte de poliţişti, de filmări, de tehnică. E înregistrare, nu e o interpretare. Făcând legătura cu starea fizică a doctorului, slăbise 34 de kilograme, nu mai auzea bine, a slăbit într-un mod brusc. Era depresiv, nu mai avea poftă de mâncare, nici nu îşi mai recunoştea fii. Unind această chestiune, că Fadel nu este prietenul sau trimisul doctorului, cu starea de sănătate, că Fadel stătea în aceeaşi cameră cu el, au sugerat această chestie, că este otrăvit. Am cerut o anchetă în acest sens şi să îl scoată pe Fadel din cameră. L-au dus pe doctor la mai mulţi medici, la analize. Are probleme mari cu stomacul, anumite deficienţe. Din punctul meu de vedere, nu a mâncat, dar substanţele pe care le-a îngurgitat i-a ars traiectul. După ce a fost Fadel scos din cameră, în 48 de ore şi-a revenit" a explicat Tonel Pop, care a adăugat că, în toată povestea răpirii din Irak, Yassin este doar o victimă.

O traducere corectă din limba arabă este greu de obţinut, crede profesorul Cristian Troncotă.

"Nu avem specialişti în aşa ceva. Cu ani în urmă nu mai aveam niciun profesor de arabă pe care să îl aduc la curs. Aici problema nu se mai rezolvă cu profesori experţi din România, ci profesori experţi din câmpul tactic. Este cât se poate de clar că a fost o înregistrare omisă cu o motivaţie" a spus Cristian Troncotă.

×
Subiecte în articol: Q&A Alessandra Stoicescu Tonel Pop
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close