Antena 3 CNN Actualitate Justiție Se termină vacanţa judecătorească, începe judecarea marilor dosare de corupţie

Se termină vacanţa judecătorească, începe judecarea marilor dosare de corupţie

Se termină vacanţa judecătorească, începe judecarea marilor dosare de corupţie
Sursa foto: Foto: Agerpres
13 Sep 2015   •   11:26

Odată cu terminarea vacanţei judecătoreşti, începe şi judecarea marilor dosare de corupţie. Elena Udrea, Dorin Cocoş, Alina Bica şi Horia Georgescu se vor prezenta la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru audieri. Dintre toţi arestaţii anului 2015, doar Alina Bica şi Darius Vâlcov se mai află în arest. 

 
Bun găsit! De săptămâna trecută judecătorii s-au întors la lucru şi au început să răsfoiască marile dosare. S-au pregătit pentru săptămâna care urmează în care vor trece la judecata pe fond. 
 
Astfel, cauzele: Gala Bute, Microsoft, ANRP, retrocedările ilegale de păduri sau tablourile lui Vâlcov vor fi strigate de către preşedinţii de complet. 
 
Pentru inculpaţi, vine perioada cea mai grea: declaraţia în faţa judecătorilor. Ceea ce vor spune acum poate influenţa decizia instanţei. Suspecţii de corupţie au avut o vară întreagă să se pregătească, alături de avocaţi, pentru acest moment. 
 
La bară vor ajunge: Elena Udrea, Dorin Cocoş, Gabriel Sandu, Gheorghe Ştefan, Alina Bica sau Horia Georgescu. 
 
Majoritatea suspecţilor se află deja în libertate sub control judiciar însă fiecare a trecut în primăvară pe la arestul poliţiei capitalei. Doar Alina Bica a primit un nou mandat de arestare în urmă cu o săptămână într-un nou dosar. 
 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close