Antena 3 CNN Actualitate Justiție Șefa ÎCCJ, Cristina Tarcea, mesaj pentru judecători: Până în septembrie să motiveze toate condamnările

Șefa ÎCCJ, Cristina Tarcea, mesaj pentru judecători: Până în septembrie să motiveze toate condamnările

Șefa ÎCCJ, Cristina Tarcea, mesaj pentru judecători: Până în septembrie să motiveze toate condamnările
19 Iul 2018   •   14:34

Președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea, a declarat că le-a cerut tuturor judecătorilor ca, până în septembrie, să motiveze toate condamnările.

„Paleta de activitate de judecată a judecătorilor de penali este extrem, extrem de largă. Este asta o justificare pentru o întârziere nu prea mare a redactărilor. Din punctul meu de vedere, este imposibil la Înalta Curte, cel puţin, să respecţi termenul de motivare de 30 de zile.

S-au luat tot felul de măsuri administrative, în prezent a fost redus mult numărul de dosare care au fost întârziate la motivare. Am acordat termen până la 1 septembrie tuturor să profite de vacanţa judecătorească şi să-şi termine stocul de dosare de redactat. În caz contrar, or să suporte consecinţele legii, respectiv voi sesiza Inspecţia Judiciară, lucru pe care l-am mai făcut şi în alte situaţii, nu ar fi o noutate pentru ei”, a explicat Tarcea, pentru Realitatea TV.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close