Antena 3 CNN Actualitate Justiție Sesizarea lui Tăriceanu privind Dosarul Belina, respinsă de Curtea Constituţională

Sesizarea lui Tăriceanu privind Dosarul Belina, respinsă de Curtea Constituţională

Sesizarea lui Tăriceanu privind Dosarul Belina, respinsă de Curtea Constituţională
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
23 Noi 2017   •   14:50

Curtea Constituţională a României (CCR) a respins joi cererea preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi a constatat că nu există conflict juridic între Guvern şi DNA ca urmare a cercetării privind legalitatea hotărârilor Executivului prin care părţi din insula Belina şi braţul Pavel au trecut din proprietatea statului în cea a judeţului Teleorman.

„Curtea, cu unanimitatea voturilor celor prezenţi, a respins sesizarea şi a constatat că nu există conflict de natură constituţională între Guvernul României şi Ministerul Public - DNA. Motivele le veţi afla foarte pe scurt în comunicatul de presă", a anunţat preşedintele Curţii, Valer Dorneanu.

În sesizarea depusă la CCR, Tăriceanu semnala conflictul juridic intervenit ca urmare a cercetării penale a Direcţiei Naţionale Anticorupţiei asupra legalităţii Hotarârii Guvernului nr. 858/2013, respectiv, a Hotărârii Guvernului nr. 943/2013, potrivit news.ro.

Călin Popescu Tăriceanu a solicitat CCR să constate existenţa conflictului juridic de natură constituţională între Ministerul Public – Direcţia Naţională Anticorupţie, pe de o parte, şi Guvernul României pe de altă parte; să constate cauza conflictului: Ministerul Public – Direcţia Naţională Anticorupţie şi-a arogat competenţa de anchetare a circumstanţelor, împrejurărilor, oportunităţii şi legalităţii elaborării celor două hotărâri de Guvern; să statueze că, pe viitor, procurorii nu pot ancheta circumstanţele, împrejurările, oportunitatea şi legalitatea hotarârilor de Guvern.

×
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close