Antena 3 CNN Actualitate Justiție Surse: Stilista Adina Buzatu, pusă sub control judiciar

Surse: Stilista Adina Buzatu, pusă sub control judiciar

Surse: Stilista Adina Buzatu, pusă sub control judiciar
29 Sep 2016   •   19:49

Stilista Adina Buzatu a părăsit sediul Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Ploieşti după mai multe ore de audieri, ea fiind plasată sub control judiciar pe cauţiune, au declarat surse apropiate anchetei. 

Potrivit acestora, cauţiunea în cazul Adinei Buzatu a fost stabilită la 300.000 lei. 

Măsura controlului judiciar pe cauţiune ar fi fost dispusă şi faţă de alte persoane puse sub acuzare în acest dosar, au mai precizat sursele citate. 

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, împreună cu procurori ai PCA Ploieşti, au efectuat, joi, percheziţii în municipiul Bucureşti şi în trei judeţe într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. 

Potrivit unor comunicate emise de IPJ Prahova şi PCA Ploieşti, 34 de percheziţii au avut loc în acest dosar la domiciliile unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale din municipiul Bucureşti şi din judeţele Prahova, Ilfov, Suceava, Iaşi, acţiunea vizând un grup infracţional specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor. 

Anchetatorii spun că, în perioada 2012-2014, persoanele bănuite ar fi creat un circuit fiscal fictiv, în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. 

Astfel, administratorii unui număr de 20 de societăţi comerciale au înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale având ca drept scop sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor. Concret, prin intermediul acestor firme ar fi fost efectuate operaţiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate. 

"În baza facturilor emise de societăţile 'fantomă' controlate de suspecţi, s-a creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de aproximativ 37.950.712 lei, constând în impozit pe profit neconstituit şi taxă pe valoare adăugată dedusă în mod nelegal. De asemenea, sumele de bani care au făcut obiectul acestui circuit financiar fictiv şi care constituie produsul infracţiunii de spălare a banilor sunt în valoare de 117.746.750 lei", se arată în documentele citate. 

De la adresele vizate în cadrul percheziţiilor, poliţiştii au ridicat documente contabile şi bancare, precum şi unităţi informatice. 

Printre cei vizaţi de anchetă se mai numără un avocat şi scriitorul Eugen Burada, au precizat surse apropiate dosarului. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close