Antena 3 CNN Actualitate Justiție Traian Băsescu scapă de unul dintre dosare. Magistraţii au decis să nu redeschidă dosarul de uzurpare

Traian Băsescu scapă de unul dintre dosare. Magistraţii au decis să nu redeschidă dosarul de uzurpare

Traian Băsescu scapă de unul dintre dosare.  Magistraţii au decis să nu redeschidă dosarul de uzurpare
13 Oct 2015   •   14:43

Traian Băsescu a scăpat de unul dintre dosarele penale pe numele său. Este vorba despre dosarul pornit în urma plângerii depuse de revoluţionarul Ion Ciochină la soluţia procurorilor de a nu-l trimite în judecată pe fostul preşedinte pentru uzurpare de calităţi oficiale.

Ion Ciochină susţine că Traian Băsescu a încălcat Constituţia şi hotărârea Parlamentului din iulie 2012 prin care a fost suspendat din funcţia de preşedinte al ţării. El a depus o plângere la Direcţia de Investigare a Criminalitaţii Organizate, în august 2012, pentru fapte de uzurpare a unei calităţi oficiale. 

Fostul preşedinte a fost din nou astăzi în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel. De data aceasta, pentru două dosare. Primul a fost deschis în urma unei plângeri penale depuse de senatorul Ioan Ghişe pe numele lui Băsescu după referendumul din 2012.

Al doilea dosar este pentru fals în declaraţii, după ce Traian Băsescu a spus, în 2007, că îşi dă demisia în 5 minute dacă va fi suspendat şi, bineînţeles, nu a făcut-o.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close