Antena 3 CNN Actualitate Justiție Tudorel Toader, despre avizul CSM pentru șefia DNA: Nu poate bloca procedura

Tudorel Toader, despre avizul CSM pentru șefia DNA: Nu poate bloca procedura

Tudorel Toader, despre avizul CSM pentru șefia DNA: Nu poate bloca procedura
13 Sep 2018   •   11:09

Avizul consultativ al Secţiei de procurori a CSM nu blochează procedura de numire a şefului Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a afirmat joi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care consideră că punctul de vedere al acestui for îl "consiliază" pe decident pentru a lua cea mai bună decizie.

"Avizul consultativ, spune şi denumirea lui, este consultativ. Sigur că nu poate bloca procedura. Este un corp de experţi - procurorii de la CSM - care prin punctul de vedere - avizul pe care îl vor formula ajuta decidentul în luarea celei mai bune decizii. Vedem ce va fi pe data de 27 septembrie. (...) Avizul consultativ nu blochează procedura, avizul consultativ îl consiliază pe decident pentru a lua cea mai bună decizie", a declarat Toder, la sediul MJ.

El a spus că, ulterior avizului CSM, documentele privind numirea şefului DNA vor ajunge la preşedintele României care va putea decide în cunoştinţă de cauză.

"Va ajunge la preşedinte, preşedintele va vedea dosarul, programul managerial, raportul meu, avizul CSM-ului pozitiv sau negativ şi va putea să decidă în cunoşţinţă de cauză", a explicat ministrul.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat marţi seară că, indiferent de avizul dat de Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la propunerea Adinei Florea pentru funcţia de procuror-şef al DNA, va continua procedura.

"Procurorii din CSM nu vor primi, să zicem aşa, foarte favorabilă afirmaţia mea, dar, indiferent de avizul dânşilor, voi continua procedura şi voi trimite la preşedinte (Klaus Iohannis - n.r.) candidatura doamnei procuror (Adina Florea - n.r.). Pentru că, repet, este un aviz consultativ", a declarat Tudorel Toader la Antena 3.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: tudorel toader sefia dna Klaus Iohannis
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close