Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, decizie de ultimă oră după CSAT privind starea de securitate a României

Klaus Iohannis, decizie de ultimă oră după CSAT privind starea de securitate a României

Klaus Iohannis, decizie de ultimă oră după CSAT privind starea de securitate a României
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Iul 2016   •   14:10

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că în România nu există, în prezent, raţiuni pentru ridicarea nivelului de alertă teroristă în România, scrie Agerpres.

El a precizat că, în condiţiile multiplicării atentatelor din Europa, precum evenimentele tragice din Franţa şi din Germania, în CSAT a fost prezentată o evaluare a stării de securitate a României din perspectiva riscurilor şi ameninţărilor de natură teroristă.

"Am fost asigurat de toate instituţiile statului cu responsabilităţi în materie că nu există în acest moment raţiuni care să determine necesitatea ridicării nivelului de alertă teroristă mai sus de unde este acum la albastru precaut", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, după şedinţa CSAT.

Şedinţa CSAT privind măsurile şi acţiunile care trebuie întreprinse pentru implementarea deciziilor adoptate la Summitul NATO de la Varşovia s-a încheiat marţi după două ore şi jumătate de discuţii.

La ședința de la Palatul Cotroceni au participat premierul Dacian Cioloş, ministrul Apărării, Mihnea Motoc, ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, ministrul Justiţiei, Raluca Prună, ministrul Economiei, Costin Borc, ministrul Finanţelor, Anca Dragu, directorul SRI, Eduard Hellvig, directorul SIE, Mihai Răzvan-Ungureanu, şeful Statului Major General, Nicolae Ciucă, consilierul prezidenţial pentru securitate naţională, Ion Oprişor, secretarul CSAT Mihai Şomordolea.

×
Subiecte în articol: CSAT Klaus Iohannis
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close