Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, după Summitul NATO: Siguranța nu are preț, dar securitatea costă

Klaus Iohannis, după Summitul NATO: Siguranța nu are preț, dar securitatea costă

Klaus Iohannis, după Summitul NATO: Siguranța nu are preț, dar securitatea costă
12 Iul 2018   •   15:06

Preşedintele Klaus Iohannis face declaraţii de presă, după participarea la summit-ul NATO de la Bruxelles.

”Ne îngrijorează hipermilitarizarea Crimeei. Tocmai de aceea pot spune un lucru pe care îl spunem des în NATO. Siguranța nu are preț, însă securitatea costă. Vom fi deschiși la o discuție pe chestiunile de apărare. Toate sectoarele cer bani. Și salariile, pensiile, școlile. Fără apărare și securitate nu dorim să fim în România. Nu am avut o discuție pe această temă, însă anul viitor sigur va fi una, atunci când ne vom întâlni pentru a sărbători 70 de ani de NATO.

În acest demers al nostru de întărire am obținut două lucruri importante: un centru de comandă de trei stele, operaționa, cum ne-au explicat specialiștii noștri, un centru de comandă tactic cel mai de jos și strategic cel mai de sus. Vom avea 400 de ofițeri de stat major din toate țările NATO.

Al doilea lucru, am obținut o îmbunătățire a statutului brigăzii multinaționale, acum am căpătat un statut permanent. Vom continua să negociem cu ceilalți aliați pentru o prezență cât mai solidă. Două rezultate de care putem să fim mândri”, a declarat Iohannis. 

Iohannis a vorbit și despre probemele de politică internă și a dat un răspuns pentru afirmațiile lui Liviu Dragnea care spunea că Președintele este implicat în condamnările sale.

×
Subiecte în articol: Iohannis Klaus Iohannis
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close