Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis nu a renunțat definitiv la Primăria Sibiu

Klaus Iohannis nu a renunțat definitiv la Primăria Sibiu

Klaus Iohannis nu a renunțat definitiv la Primăria Sibiu
Sursa foto: Foto: Klaus Iohannis Facebook
04 Mai 2016   •   19:17

Primarul interimar al municipiului Sibiu, Astrid Fodor, candidata Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) pentru un nou mandat, a declarat miercuri, după lansare, că discută despre chestiuni administrative ale oraşului cu fostul primar, actualul preşedinte al României, Klaus Iohannis, scrie Agerpres.

Întrebată de corespondentul Agerpres dacă se sfătuieşte, în perioada campaniei electorale, cu fostul ei lider de partid şi şef din Primăria Municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, Astrid Fodor a răspuns: "Pentru campanie, nu. Are destule alte probleme domnul preşedinte, nu să se ocupe de campania noastră." Fodor a declarat că discută însă cu preşedintele despre Sibiu.

În timp ce înlocuitoarea lui Klaus Iohannis în funcţia de primar al Sibiului continuă să discute chestiuni administrative cu preşedintele, cel care a preluat funcţia de lider al FDGR de la Iohannis, Paul Porr, a spus că nu discută cu acesta, din lipsă de timp.

"Nu, pentru că nu cred că are timp", a spus Paul Jurgen Porr, întrebat fiind dacă cere sfaturi preşedintelui Iohannis în campania electorală.

Medicul Paul Porr este consilier judeţean din 2008 şi candidează pe lista FDGR, pe care ocupă primul loc, pentru Consiliul Judeţean, sperând să câştige mandatul de preşedinte.

"Cred că în judeţul Sibiu se pot aduce mai mulţi bani europeni, se poate face mai mult din punct de vedere ecologic, turistic, se pot dezvolta mai bine zonele mai puţin dezvoltate, precum Valea Hârtibaciului sau Ţara Secaşului. Se poate face mai mult şi pentru sănătatea locuitorilor judeţului, cât şi pentru educaţie - de exemplu reînfiinţarea şcolilor profesionale. Sunt gata să-mi ofer puterile mele acestor scopuri", spune Paul Porr, în prezentarea sa electorală.

Acesta doreşte printre altele, construirea unui spital nou în municipiul Sibiu.

"Imaginea judeţului trebuie să ajungă din urmă imaginea municipiului. Oraşul Sibiu a ajuns o emblemă a României. Aşa trebuie să fie şi cu judeţul Sibiu", a declarat, miercuri seara, la lansarea candidaturii, Paul Porr.

Economista Astrid Fodor, candidata FDGR pentru postul de primar al Sibiului, deţine funcţia de primar interimar din 2 decembrie 2014. Preşedinte al Organizaţiei Judeţene Sibiu a FDGR, Fodor promite printre altele cumpărarea de autobuze noi şi electrice, din fonduri UE, şi amenajarea unui parc fotovoltaic pentru iluminatul public, două noutăţi pentru un candidat la postul de primar al municipiului. Fodor a precizat că nu va accepta o dezbatere cu toţi contracandidaţii ei.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close