Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: România susține existența unei flote NATO la Marea Neagră

Klaus Iohannis: România susține existența unei flote NATO la Marea Neagră

Klaus Iohannis: România susține existența unei flote NATO la Marea Neagră
Sursa foto: sursa: presidency.ro
13 Feb 2016   •   19:24

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut, sâmbătă, o alocuțiune în cadrul Conferinţei de Securitate de la Munchen care a avut ca subiect viitorul NATO.
Klaus Iohannis a subliniat, cu această ocazie, că Europa este supusă unei presiuni suplimentare din cauza contextului actual.

''O ameninţare crescândă a terorismului, precum şi un flux de migranţi fără precedent exercită o presiune suplimentară asupra Europei. Criza migranţilor, în mod special, ne-a demonstrat potenţiala fragilitate a construcţiei europene şi eficienţa limitată a instituţiilor noastre
Iohannis este de părere că trebuiesc găsite soluții pentru menținerea UE.

''Acum, trebuie să găsim soluţii pentru a menţine soliditatea şi unitatea Uniunii Europene, proiectul european însuşi fiind sub semnul întrebării. Toate aceste provocări cu care ne confruntăm acum nu doar pun la îndoială securitatea; ele distrug încrederea, în sânul societăţilor noastre, între oameni, ţări şi actori politici internaţionali'', a punctat Klaus Iohannis.

Despre parteneriatul cu NATO, președintele a afirmat că România va rămâne același pilon al democraţiei şi al stabilităţii în regiune.

''În calitate de partener previzibil şi de încredere în cadrul NATO, România rămâne un pilon al democraţiei şi al stabilităţii în această regiune. Vom continua să fim o sursă de securitate la frontiera de est a NATO şi a UE. În acest an, am crescut bugetul destinat apărării şi avem un acord, semnat de către toate partidele politice din România, conform căruia urmărim să atingem un nivel de cel puţin 2% din PIB pentru cheltuieli publice în domeniul apărării naţionale, până în 2017", a precizat Iohannis. În plus, aceasta a subliniat că România susține existența unei flote NATO la Marea Neagră.

''În lumina recentelor evenimente şi având în vedere contextul geopolitic, zona Mării Negre se dovedeşte a fi crucială atât pentru securitatea regională, cât şi pentru întreaga securitate euroatlantică. Nu ne putem permite să gândim limitat din punct de vedere strategic, iar competenţa şi expertiza noastră pot contribui substanţial la soluţionarea problemelor care alcătuiesc arcul de instabilitate din zona Mării Negre''

Alocuțiunea președintelui Klaus Iohannis a fost transmisă în direct de la Munchen de postul de televiziune Antena 3:


×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close