Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: Solicit public demisia doamnei Dăncilă

Klaus Iohannis: Solicit public demisia doamnei Dăncilă

Klaus Iohannis: Solicit public demisia doamnei Dăncilă
27 Apr 2018   •   11:09

Klaus Iohannis face o declarație de presă de la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Klaus Iohannis ar fi urmat să se întâlnească vineri, la Palatul Cotroceni, cu premierul Viorica Dăncilă, după ce miercuri a avut discuţii cu guvernatorul şi cu prim-viceguvernatorul BNR, în încercarea de a media conflictul dintre Guvern şi Banca Naţională. Întâlnirea a fost anunţată vineri de Administraţia Prezidenţială, însă nu se regăsea pe agenda Vioricăi Dăncilă.

Iată principalele declarații ale președintelui:

”Ar fi trebuit să am o întâlnire cu doamna Dăncilă. Acea întâlnire nu s-a mai ținut, dar asta nu are nicio importanță și nu schimbă cu nimic lucrurile pe care intenționam să le comunic românilor. Asupra acestor chestiuni m-am mai exprimat și vreau să repet două lucruri. Rolul BNR este unul foarte clar determinat și calitatea sa este independența ei față de voința politică, Guvern și alte autorități ale statului. Este foarte evident că PSD chestionează acestă independență. S-a putut vedea în declrațiile unor personaje din conducerea PSD. BNR nu poate fi acaparat politic de PSD, trebuie să rămână independent”

”A doua chestiune: este de dorit ca politicile BNR și cele ale Guvernului să fie într-o măsură rezonabilă corelate. Pentru că nu s-a întâmplat acest lucru, am dorit să mediez. Doamna Dăncilă nu a înțeles acest lucru”

”În Constituție, în deciziile CCR, practica politică din România, este nevoie de o consultare instituțională între premier și președinte. Pe 29 ianuarie 2018 doamna Dăncilă depunea jurământul. Asta înseamnă nu doar că se respectă ad-literam Constituția, și că se respectă principiul colaborării loiale, în interesul României”

”Doamna Dăncilă nu face față poziției de premier. Solicit public demisia doamnei Dăncilă”

×
Subiecte în articol: viorica dancila Klaus Iohannis
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close