Antena 3 CNN Actualitate Kovesi, Băsescu și Hellvig, chemați la audieri în Parlament-VIDEO

Kovesi, Băsescu și Hellvig, chemați la audieri în Parlament-VIDEO

Kovesi, Băsescu și Hellvig, chemați la audieri în Parlament-VIDEO
Sursa foto: FOTO: Agerpres
12 Oct 2017   •   14:26

Codruţa Kovesi nu mai scapă de audierile în Parlament.

Membrii comsiei de anchetă a arhivei SIPA au decis să o cheme pe şefa DNA să dea explicaţii despre acest scandal.

La audieri sunt chemaţi şi şeful SRI Eduard Hellvig, procurorul general Augustin Lazăr, Traian Băsescu dar și ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Primele informaţii despre aceste audieri le oferă președintele comisiei parlamentare de anchetă a arhivei SIPA, senatorul Şerban Nicolae.

„Am prezentat astăzi o lista de nume care a fost aprobată. Atâta timp cât vorbim de persoane cu funcții importante în statul român la nivelul cel mai înalt, pentru că e vorba de institutii publice deosebit de sensibile și trebuie să aflăm judecătorii și procurorii care sunt primii vizați iar pe de alt parte întreaga opinie publică,  dacă acest mecanism de manipulare de informații a fost folosit în scop manipulator de a deturna actul de justiție și dacă a fost folosit ca instrument de presiune asupra judecătorilor și procurorilor. Primii foarte interesați exact sunt cei care ar fi putut să fie victime directe dar și cei care au avut de suferit dacă se constată că informațiile din baza de date a Serviciului Independent de Protecție și Anticorupție din cadrul Ministerului Justiției au fost folosite în mod abuziv. Lista este sonoră dar prima persoana care este invitată să vină la audieri este domnul ministrul Justiției Tudorel Toader. După audierea ministrului Toader vom începe cu audierea foștilor miniștri de Justiție: Macovei, Chiuariu, Predoiu, Corlățean. Am inclus pe listă tot ce înseamnă personalități publice ce ar putea să dețină informații. Traian Băsescu este una din persoanele care ar putea să furnizeze informații".

 

×
Subiecte în articol: audieri Kovesi
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close