x close

Fii alături de noi!

La ordinea zilei: CSM cere regim special pentru magistrați și lovește în presa online

de A.M.P   •   09 Feb 2016   •   19:20
Dana Grecu a vorbit, marți seară, în emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3, despre măsurile pregătite de Consiliul Superior al Magistraturii care vizează direct presa online și dezvăluirile făcute de jurnaliști în legătură cu abuzurile magistraților.

”In sedința din 3 februarie 2016 a comisiilor de specialitate ale CSM, unul dintre punctele discutate a privit sprijinul care trebuie acordat magistraților împotriva cărora sunt îndreptate critici care subminează independența Justiției”, scrie Lumea Justiției.

Membrii CSM au ajuns la concluzia ca ar fi necesară modificarea legislației în domeniul audiovizualului.

Conform CSM, acest lucru ar urma sa se intample prin plasarea sub incidenta legii și a presei online, respectiv a site-urilor, și prin includerea unei prevederi în sensul că, atunci când Consiliul constată atingerea adusă independenței Justitiei prin mass-media, CNA să aplice automat o sancțiune.

”Este evident o propunere cat se poate de aberanta si care, mai important, reprezinta un grav atentat la libertatea de exprimare. S-ar ajunge in situatia in care membrii CSM sa decida ca orice articol care nu le convine reprezinta o subminare a independentei justitie, publicatia urmand sa fie automat sanctionata. Practic CSM vrea sa se transforme intr-o mica instanta, desi orice magistrat care se considera lezat de un articol sau material de presa poate actiona in judecata jurnalistul sau publicatia. In plus, o asemenea prevedere se poate aplica inclusiv in cazul opiniilor exprimate pe retelele de socializare, in conditiile in care acestea sunt considerate spatiu public”, comentează luju.ro.poza

Actualitate

Bomba din farfurie! 28 de restaurante şi fast-food-uri din Bucureşti, amendate pentru grave nereguli

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a amendat cu 147.000 de lei mai multe unităţi de alimentaţie publică din Bucureşti şi judeţul Ilfov pentru lipsa unor documente sau nereguli referitoare la produsele folosite, în timp ce 185,5 kilograme de carne au fost retrase din circuitul consumului uman, a anunţat, vineri, instituţia.

28 Mai 2016  •  22:54

poza

Show

Daniela Gyorfi, din nou pe masa medicilor esteticieni

Nu a făcut un secret din faptul că a călcat des pe la medicii esteticieni, însă Daniela Gyorfi nu pare să dorească să se oprească aici. Interpreta se pregăteşte să meargă din nou. De data aceasta însă pentru o procedură mai uşoară.

28 Mai 2016  •  21:00

sati