Antena 3 CNN Actualitate La ordinea zilei: CSM cere regim special pentru magistrați și lovește în presa online

La ordinea zilei: CSM cere regim special pentru magistrați și lovește în presa online

La ordinea zilei: CSM cere regim special pentru magistrați și lovește în presa online
Sursa foto: Fotopixabay.com
09 Feb 2016   •   19:20

Dana Grecu a vorbit, marți seară, în emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3, despre măsurile pregătite de Consiliul Superior al Magistraturii care vizează direct presa online și dezvăluirile făcute de jurnaliști în legătură cu abuzurile magistraților.

”In sedința din 3 februarie 2016 a comisiilor de specialitate ale CSM, unul dintre punctele discutate a privit sprijinul care trebuie acordat magistraților împotriva cărora sunt îndreptate critici care subminează independența Justiției”, scrie Lumea Justiției.

Membrii CSM au ajuns la concluzia ca ar fi necesară modificarea legislației în domeniul audiovizualului.

Conform CSM, acest lucru ar urma sa se intample prin plasarea sub incidenta legii și a presei online, respectiv a site-urilor, și prin includerea unei prevederi în sensul că, atunci când Consiliul constată atingerea adusă independenței Justitiei prin mass-media, CNA să aplice automat o sancțiune.

”Este evident o propunere cat se poate de aberanta si care, mai important, reprezinta un grav atentat la libertatea de exprimare. S-ar ajunge in situatia in care membrii CSM sa decida ca orice articol care nu le convine reprezinta o subminare a independentei justitie, publicatia urmand sa fie automat sanctionata. Practic CSM vrea sa se transforme intr-o mica instanta, desi orice magistrat care se considera lezat de un articol sau material de presa poate actiona in judecata jurnalistul sau publicatia. In plus, o asemenea prevedere se poate aplica inclusiv in cazul opiniilor exprimate pe retelele de socializare, in conditiile in care acestea sunt considerate spatiu public”, comentează luju.ro.



×
Subiecte în articol: La Ordinea Zilei CSM
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close